Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

05.06.2009.

Ivo Ištuk : Čelik uvijek ima visoke ambicije

Ivo Ištuk novi je trener zeničkog Čelika. Na klupi kluba s Bilinog polja zamijenit će Marijana Bloudeka čije rezultate je Uprava kluba procijenila nezadovoljavajućim. Čelik je sezonu okončao na 10. poziciji što je rezultat koji nije zadovoljio apetite čelnika zeničkog kluba.


- S Ištukom smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Predložili smo da njegov pomoćnik bude Amir Japaur s kojim se tek trebaju obaviti razgovori. Ištuk će se idućih dana izjasniti po pitanju igračkog kadra, a prozivka će se najvjerojatnije obaviti 15. lipnja, izjavio je Amir Džidić, član Upravnog odbora Čelika.

 

Drugi pokušaj


Čelik nije nepoznata sredina Ivi Ištuku. Čak što više, Ištuk je s dosta uspjeha vodio momčad “crveno-crnih” koja je u sezoni 2007./2008. pod njegovim ravnanjem završila na trećoj poziciji.


- Svugdje sam bio po dva puta pa evo i Čelik preuzimam drugi put, našalio se Ištuk, koji ističe da odlično poznaje situaciju u zeničkom klubu.


- Znam što me čeka, dobro poznajem situaciju u klubu, čak je i igrački kadar sličan onome koji sam ranije imao na raspolaganju tako da nekih iznenađenja za mene nema, kazao je Ištuk.


Ambicije Zeničana uvijek su velike, ali krajnji rezultat u pravilu ne bude adekvatan zacrtanim ciljevima.


- Čelik uvijek ima iste ambicije, ali dosada ih nije baš ispunjavao izuzev sezone u kojoj smo završili na trećem mjestu (2007./2008.). I ove sezone ćemo zadati visoke kriterije, dakle zanima nas borba za gornji dio ljestvice, a s obzirom da Čelik posjeduje sve elemente koje dobar klub i treba imati vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat.


Trofejni trener


Stadion Bilino polje je reprezentativni hram, navijači Čelika uvijek su vjerni svojim ljubimcima, vole dobar nogomet, no Čelik češće bilježi loše nego dobre rezultate. Što može promijeniti Ivo Ištuk?


- Dobro poznajem probleme koji se ponavljaju iz godine u godinu. Klub ima sve što treba, ali rezultat je klimav. To ćemo nastojati promijeniti. Nema druge nego se uhvatiti u koštac s problemima i riješiti ih.
Ištuk je dosta uspješno vodio nekoliko bh. klubova. S visočkom Bosnom je ušao u doigravanje za prvaka, s Brotnjom i Širokim Brijegom osvojio je titulu prvaka BiH, a sa Željezničarom i Čelikom izborio je plasman na međunarodnu scenu. Zeničani se nadaju da će Ištuk svoje reference podebljati još jednim značajnim rezultatom.