Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

06.06.2009.

Marčetić: Nisu ispoštovane obaveze

Siniša Marčetić, trener atletičarke Lusije Kimani, kaže da za 2009. godinu nisu ispoštovane sve obaveze Atletskog kluba Borac prema bh. reprezentativki. Nebojša Matijević, sekretar banjalučkog kluba, u srijedu je izjavio da su sve obaveze ispoštovane prema Kimanijevoj. Borac je suspendovao Kimanijevu, jer nije nastupila na Ekipnom prvenstvu BiH, a prema riječima čelnika kluba, za to je tražila novac.

 

- Do 2009. godine klub je ispoštovao sve što je obećao, međutim, ne i za ovu godinu. Ove godine je dobila 300 KM plus 1.000 maraka duga od prošle godine. Prvobitno je bilo dogovoreno da Lusija dobije 29.900 KM za 2009., kasnije je ta cifra smanjena na 25.000, uz obrazloženje da je teška finansijska situacija i da klub ima manju podršku grada i resornog ministarstva Vlade RS. Ponavljam, uoči Ekipnog prvenstva smo zatražili da nam polovina dugovanja za ovu godinu bude izmirena kako bismo nastavili pripreme, što je okarakterisano kao da ona traži novac za nastup. To nije tačno", rekao je Marčetić, trener i suprug naše olimpijke.

 

S obzirom na to da je suspendovana, Kimanijeva ne bi smjela da se takmiči.

 

- Propustili smo ove godine mnogo komercijalnih trka, ali moramo od nečega da živimo. Zato je Lusija nastupila u Beogradu i Zagrebu, a najvjerovatnije će se takmičiti i u nedjelju na '24. plitvičkom maratonu', a ako ode, nastupiće u trci na 16 kilometara. Iz kluba su rekli da, što se više takmiči, biće više kazni, ali bez obzira na to, mora trčati. Uostalom, za to se cijelo vrijeme priprema", rekao je Marčetić.