Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.06.2009.

Ušanović: Predstavnike Slobode prijavit ću Disciplinskoj komisiji

U odgovoru na tvrdnje predstavnika tuzlanske Slobode kako ga smatraju odgovornim zato što nisu dobili licencu, zbog čega će, kako kažu, pokrenuti i krivični postupak protiv njega, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović najavio je da će ih prijaviti Disciplinskoj komisiji.


- Pravilnikom o licenciranju klubova nijednom se riječi ne spominju ingerencije generalnog sekretara. Nisam na bilo koji način utjecao na to da Sloboda ne dobije licencu. Nakon što je Drugostepena komisija u roku donijela svoju odluku, a Disciplinska komisija nakon svakog roka objavila da Sloboda nije suspendirana, izašao sam iz svoje nadležnosti i od UEFA-e zatražio pomoć u rješavanju ovog spora. Zato sam bio neprijatno iznenađen reakcijom predstavnika Slobode. Jedino mi preostaje da u okviru institucija nogometnog sistema dokažem svoju nevinost. Predstavnike Slobode prijavit ću Disciplinskoj komisiji NSBiH - kaže Ušanović.


Na njegov zahtjev šef Odjela UEFA-e za licenciranje klubova Andrea Traverso odgovorio je da Pravilnik o licenciranju klubova ne poznaje "vanrednu proceduru".


- U ovom odgovoru jasno je naznačeno da je odluka Drugostepene komisije konačna ma koliko ona bila nefleksibilna. Time je okončana procedura u vezi s dobivanjem licenci bh. klubova za evropska takmičenja - objašnjava Ušanović.


Ovim je i definitivno potvrđeno da će Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka predstavljati Zrinjski, a u Evropskoj ligi Sarajevo, Slavija i Široki Brijeg.