Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.06.2009.

Mladen Bartulović rješenje za lijevi bok ???

U situaciji kada je Saša Papac „okrenuo leđa“ našem nacionalnom timu, nekako se nametnula potreba za kvalitetnim lijevim bekom/bočnim. Istina. Ćiro na toj poziciji maksimalno iskoristi kvalitete Sejada Salihovića i protiv Belgije Senijada Ibričića. Međutim, čini se da obojica igraača mogu mnogo više dati na drugim pozicijama.

 

Upravo popunu upraženjene pozicije lijevog beka, iskoristivši nove promjene u propisima FIFA, mogao bi eventualno nadomjestiti Mladen Bartulović. Rođeni Kakanjac, koji je nastupao za U-21 selekciju Hrvatske igra po lijevoj strani za svoj klub Dnjepar, člana Ukrajinske lige. Da je riječ o kvalitetnom fudbaleru, svjedoči i njegova vrijednost od 1,5 miliona eura na Transferxafsu.

 

- U Hrvatskoj su me sasvim zaboravili i vidim da na mene ne računaju. Čudi me to, jer su svi bili zadovoljni mojim igrama u prošlom ciklusu utakmica mlade reprezentacije. Razmišljam o igranju za BiH reprezentaciju. Do sada nije bilo službenih kontakata, ali su se raspitivali za moj status u Hrvatskoj. Vidjet ću, ali blizu sam odluke da postanem BiH reprezentativac, izjavio je januara prošle godine za hrvatske medije Bartulović.

 

Možda bi upravo ovaj bivši Hajdukovac mogao popuniti upražnjeno mjesto lijevog beka, a našoj reprezentaciji stvoriti i taktičke mogućnosti da zaigramo i sa 4 u liniji, odnosno mogućnost taktičkih varijacija. Sa njima bi i Salihović bio još opasniji za protivnički gol, obzirom i da u Hofenhajmu igra mnogo ofenzivnije i kao klasični vezni igrač.

 

Problem sa dobijanjem pasoša svakako nebi postojao, obzirom da je Mladen Bartulović ustvari rođeni Bosanac (još jedno, ko zna koje ukradeno fudbalsko čedo ove zemlje – op.a). Kad se tome pridoda golman Begović, vezista Medunjanin (Valjadolid), te još koji bh fudbaler, čini se da će se Ćiro naći na uistinu slatkim brigama. Tek sad se može vidjeti koliki je uistinu potencijal BiH u fudbalu.