Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.06.2009.

Muhamed Toromanović : Nisu nas shvatali previše ozbiljno

Muhamed Toromanović još će danas biti na zasluženom odmoru nakon što je sa svojim Koldingom iznenađujuće došao do prvog naslova prvaka Danske u posljednjih 12 godina savladavši sa 2:1 u pobjedama ekipu Kopenhagena u finalnoj seriji. Sutra će se, naime, u Zenici javiti selektoru Halidu Demiroviću na okupljanju naše najbolje rukometne vrste uoči posljednje četiri kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo 2010. u Austriji.


Odmor u Sarajevu


Toromanović je prvi, samo nekoliko dana kratak dio odmora proveo u Sarajevu.


- Uspio sam se malo oporaviti nakon finalnih utakmica u Danskoj, ali i od slavlja koje je uslijedilo nakon te, treće utakmice. Mislim da smo zasluženo osvojili titulu iako nas nisu uzimali za ozbiljno. Kolding jeste uvijek među favoritima, ali kako smo igrali, mislim da se niko nije nadao da ćemo otići do kraja - govori Toromanović.


Kaže da je protiv Kopenhagena odlučilo to što su bili rasterećeni.


- Prvenstvo smo završili na četvrtom mjestu i osnovni cilj bio nam je ulazak u Ligu prvaka. Bili smo stoga pod mnogo manjim pritiskom, jer smo već samim ulaskom u finale plej-ofa ostvarili željeno. Mislim da je to bilo presudno iako smo odbranu u finalnoj seriji odigrali možda bolje nego ikad - kaže Toromanović.


Dugo u Evropi


Šta može Kolding iduće sezone u Evropi?


- Klupskom rukovodstvu najbitnije je to što će ekipa odigrati najmanje deset utakmica u Ligi prvaka (prema novom sistemu LP-a, grupe će sadržavati po šest timova - op. a.). To im mnogo znači zbog TV prava, ostalih sponzorstava... Mislim da možemo proći prvu fazu s obzirom na to da dalje idu četiri ekipe. U sljedeću sezonu ući ćemo pojačani za trojicu igrača, bit će mnogo jakih utakmica i izazova pa ćemo vidjeti - dodao je naš pivot.


Poželio reprezentaciju


Naša reprezentacija odigrat će u narednih petnaestak dana preostale četiri utakmice kvalifikacija.


- Poželio sam novo okupljanje. Mi ćemo dati sve od sebe pa šta bude. Smatram da možemo ostvariti sve četiri pobjede, protiv Italije i Rusije kući te protiv Švicarske i Farskih Otoka u gostima. Ako bude još nekih iznenađenja u grupi, tim bolje. Kako god, imamo obavezu da dobijemo sve do kraja. Imat ćemo poseban motiv i protiv Rusije i protiv Italije - smatra Toromanović.