Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

07.06.2009.

Šest ekipa na turniru Radivoja Koraća

Košarkaški turnir "Radivoj Korać", koji organizuje istoimeni klub iz Banje Luke, okupiće šest juniorskih ekipa koje će se od 12. do 14. juna takmičiti za pobjednički pehar. Umjesto ranije najavljenih ekipa, Crvene zvezde i letonske Rige, u Banju Luku stižu podgorička Budućnost i Novi Sad.


- Letonci su odustali pošto im je veći dio tima pozvan na pripreme mlade reprezentacije, a i u Crvenoj zvezdi nisu mogli da potvrde dolazak, jer su nedavno završili sezonu i vjerovatno je umor razlog. Tu su Budućnost i Novi Sad, i zajedno s ranije najavljenom Bosnom, Partizanom, Hemofarmom i našim timom, čine konačnu listu učesnika - kaže trener KK "Radivoj Korać", Davor Crnić.


Organizatori su se potrudili da i ove godine u goste dovedu poznata imena iz svijeta košarke.


- Prvobitno smo pozvali Svetislava Pešića, ali je on po završetku sezone otišao u Njemačku. Sada smo pozvali Duška Vujoševića, a sigurno dolazi i Ranko Žeravica. Pozvali smo još neke Koraćeve saigrače i prijatelje iz njegovih dana - istakao je Crnić, koji je s predsjednicom kluba, Jadrankom Bogdanović, boravio u Beogradu na obilježavanju 40. godišnjice smrti popularnog Žućka.


- Okupilo se mnogo ljudi, bilo je to toplo druženje i sjećanje na Žućka. Okupili su se njegovi saigrači, prijatelji i poštovaoci s prostora cijele bivše Jugoslavije. Većina njih čula su da u Banjoj Luci postoji klub "Radivoj Korać" i da organizujemo turnir u znak sjećanja na Koraća, što su pohvalili - istakao je Crnić.


U toku turnira u Banjoj Luci biće snimljeni i neki segmenti za dugometražni film "Žućko - skica za portret Radivoja Koraća".


- Mnogi su bili iznenađeni kada su čuli da imamo neke originalne eksponate, kao što je zapisnik s posljednje Koraćeve utakmice, odigrane u Sarajevu između selekcija Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. Takođe, posjedujemo i Žućkov reprezentativni dres - dodao je Davor Crnić.