Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

08.06.2009.

Muhamed Alaim : Nužna su 2-3 pojačanja

Nogometaši Sarajeva neplanirano su dobili produženi odmor. Naime, Bordo momčad je pripreme trebala početi danas. Međutim, Sloboda nije uspjela dobiti licencu za nastup u europskim natjecanjima, pa će premierligaš s Koševa igrati u drugom pretkolu Europske lige što je bio razlog da se pripreme prolongiraju za 15. lipnja. Sigurno da će još sedam dana odmora dobro doći nogometašima nakon naporne sezone u kojoj su ostvarene ambicije i izlazak na međunarodnu scenu.

 

- Sigurno da nam je svima drago što smo se uspjeli plasirati u Europsku ligu s obzirom da nam na početku sezone nitko nije davao šanse da to možemo ostvariti. U jednom trenutku smo opasno prijetili i momčadi Zrinjskog. Nogometaši su pokazali da imaju karakter, znanje i kvalitetu i na kraju smo sasvim zasluženo, bez ikakve mrlje izborili plasman u Europu, riječi su kapetana Sarajeva Muhameda Alaima.


Vratar Bordo momčadi napominje kako je Sarajevo moglo do druge pozicije, ali je nepravdom sezonu završio na četvrtoj poziciji.


- Smatramo da nas je Slavija u posljednjem kolu pokrala, što su svi vidjeli. Međutim, možda je na kraju pravda zadovoljena. Žao mi je što Sloboda neće igrati u Europi, iako su to na travnjaku ostvarili. Znam kako je nogometašima tuzlanskog kluba, jer je i Sarajevo jedne sezone na isti način ostalo bez plasmana na međunarodnu scenu, ističe Alaim.


Sarajevo je s dosta mladim igračkim kadrom uspjelo ostvariti zacrtane ciljeve. Sigurno da su za nastup u europskim natjecanjima pojačanja nužna. Kakva su očekivanja pred nastup u Europskoj ligi?


- Sigurno da nam nedostaju dva, tri kvalitetna nogometaša. Imamo momčad koja može odgovoriti zahtjevima u Europi. Nastup u europskim natjecanjima je sasvim druga razina, veći su napori. Definitivno nam treba 22 - 23 nogometaša koja u svakom trenutku mogu odgovoriti zahtjevima, objašnjava Alaim, koji očekuje da u ždrijebu za drugo pretkolo sreća bude na strani Sarajeva kako bi dobili protivnika s kojim se mogu ravnopravno nositi i naravno, kako je rekao Alaim, proći dalje.