Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.06.2009.

Olimpijski komitet BiH gasi vatru

Stalno smo u kontaktu sa čelnicima Atletskog kluba Borac iz Banjaluke kako bi ukinuli suspenziju našoj najboljoj atletičarki Lusiji Kimani, tako da praktički "gasimo vatru", kazao je Branislav Crnogorac, predsjednik Komisije za vrhunski sport Olimpijskog komiteta BiH.

 

AK Borac je izrekao suspenziju Lusiji Kimani zato što se oglušila na poziv kluba da nastupi na atletskom prvenstvu BiH. Zbog toga je upitan i njen nastup na Mediteranskim igrama, koje će biti održane u Peskari od 26. juna do 5. jula ove godine.

 

- Pregovaramo s čelnicima AK Borac i pokušavamo izgladiti nezgodnu situaciju. Moram priznati da Banjalučani imaju jake argumente za suspenziju, a njihovu odluku su podržali i Atletski savez BiH i AS RS. Istina je da su očekivali odbranu medalje na tom takmičenju, a ona se nije pojavila. Nama su u ovom momentu vezane ruke i sve što možemo uraditi je da posredujemo kako bismo privolili čelnike Borca da se predomisle, rekao je Crnogorac.

 

Prema riječima Branislava Crnogorca, OKBiH ne odustaje od atletičarke kakva je Lusija Kimani.

 

- Ona je i dalje na spisku putnika za Peskaru i nadamo se da ćemo se uspjeti dogovoriti. Od Kimanijeve očekujemo odličan nastup na MI i ona je jedan od glavnih aduta bh. tima. Ukoliko ne skinu suspenziju, to znači da ljudi u Borcu ne poštuju krovnu sportsku instituciju BiH i sve njene članove, zaključuje Crnogorac.