Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.06.2009.

Demirović: Ispisat ćemo historiju Arene

Nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga, drugog od kako su stigli u Zenicu, selektor rukometne reprezentacije BiH Halid Demirović bio je vrlo zadovoljan. Iz viđenog je sasvim jasno da u našem taboru vladaju drugarstvo i dobra atmosfera pred sutrašnji ogled s Italijanima.


Opuštena atmosfera


- Opuštena atmosfera je preduslov za dobar rad i rezultat. Također, ovdje imamo sjajne uslove - kaže Demirović i ističe da većina igrača, zbog činjenice da već nekoliko sedmica nisu u takmičarskom ritmu, nije stigla u optimalnom stanju.


Ali to je, uostalom, ono što su u našem stručnom štabu i znali.


- Iza većine je naporna sezona, Harmandić, Tahirović i Terzić su bili i povrijeđeni. Špansko prvenstvo je, naprimjer, završeno još prije tri sedmice, slovensko prije desetak dana... Jedino je Tahirović branio u subotu za svoj tim. Zato smo malo i pojačali ritam na treninzima i već sve izgleda puno bolje. Osjeti se da polako hvataju automatizam u igri - hvali Demirović svoje pulene.


Podići nivo igre


Slaže se s konstatacijom da je dobro što prvi od naredna četiri meča igramo protiv Italijana, koji su lakši rivali nego Švicarci i Rusi.


- Imat ćemo priliku podići nivo igre. Međutim, siguran sam da bismo pobijedili i mnogo snažnijeg rivala od Italije, jer u četvrtak pišemo historiju Arene i rukometa u Zenici, pošto smo prvi državni tim koji će igrati u ovom prekrasnom objektu. To nam je motiv više da opravdamo ukazanu čast - kaže Demirović. 


U prodaji prvi kontingent ulaznica


U Turističkoj agenciji "Buenavista" danas u 12 sati počinje prodaja ulaznica za sutrašnji meč po jedinstvenoj cijeni od 10 KM. Već od sutra ulaznice će se moći kupiti i na platou ispred Robne kuće "Zenica" i Tržnog centra "Džananović".


Obradović prežaljen, Savić dolazi danas


Selektor je već skoro pa i zaboravio na probleme koje mu je iznenadnim otkazom u ponedjeljak, neposredno pred okupljanje, prouzrokovao Branislav Obradović. Njegova zamjena, mladi Kosta Savić iz novog slovenskog prvoligaša Krškog trebao bi stići danas ujutro u Zenicu.


- Kosta je u martu prošle godine bio s nama na turniru u Makedoniji, a od naših igrača koji igraju u Sloveniji dobio sam dosta informacija o njemu. Uglavnom svi ističu da je puno napredovao - kaže Demirović.