Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.06.2009.

Mladen Žižović : Najgore je prošlo

Mladen Žižović i sljedeće sezone biti će igrač Zrinjskog, ali novi prvak na svog, za mnoge, najboljeg igrača neće moći računati duže vrijeme, možda čak čitav prvi dio sezone. Ovaj 28-godišnji stoper još uvijek je u Rijeci gdje je prije nekoliko bio podvrgnut operaciji koljena koja će ga nekoliko mjeseci odvojiti od travnjaka.

 

- Već sam se pomirio s tim da neću moći igrati nekoliko mjeseci. Najgore je prošlo, a sada moram biti strpljiv, kaže Žižović koji će kliniku dr. Borisa Nemeca, inače liječnika nogometne reprezentacije Hrvatske, napustiti u subotu, a onda će rehabilitaciju nastaviti u Fojnici.


- Sigurno ću morati mirovati do kolovoza, a onda ću krenuti s laganim treninzima. Povratak na teren zavisi od igrača do igrača, ali nadam se da ću se nakon četiri mjeseca priključiti radu s momčadi. Normalno, nakon toga me čeka hvatanje forme kako bi mogao početi igrati natjecateljske utakmice.


Žižović je u Zrinjskom pune četiri godine, a do sada nije mao praktički nikakvih problema s ozljedama.


- Najteža ozljeda koju sam imao u karijeru je ona iz 2007. kada mi je u ljetnim pripremama pukao mišić. Iako sam duže vrijeme bio izvan stroja, na kraju je ispalo da sam propustio samo one utakmice protiv Partizana.


Za Žižovića je kobna bila prvenstvena utakmica protiv Slavije igrana 29. travnja. Iako nije igrao u posljednje četiri utakmice, jasno da je njegov doprinos u osvajanju naslova prvaka ogroman.


- Iza nas je odlična sezona. Sve je počelo vrlo dobrim nastupom u Europi, dok smo na domaćoj sceni igrali vrlo dobro. Mislim da nema ni potrebe da govorim da smo zasluženo osvojili naslov prvaka, ali žalim što nam nije uspjelo obraniti Kup BiH. Naime, da nam je to uspjelo postali bi prvi klub kojem je uspjelo osvojiti duplu krunu, izjavio je Žižović.