Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.06.2009.

Traži "svježu krv" za Armeniju i Tursku

Mini ciklus od tri utakmice u devet dana, u kojima je ostvarila dvije pobjede i jedan remi, fudbalska reprezentacija BiH okončala je u Francuskoj, gdje je savladala Oman (2:1). Rezultatski gledano izabranici selektora Miroslava Ćire Blaževića napravili su pravi posao. Ipak, ono što smo vidjeli u Cannesu zabrinulo je Ćiru Blaževića, uoči nastavka kvalifikacija, odnosno, možda i odlučujućih, utakmica protiv Armenije i Turske u septembru mjesecu ove godine.  

 

- Ne da se pribojavam utakmica sa Aremijom i Turskom, nego ne spavam noćima zbog toga. Turci su spremni za sve. Oni su moć, zvanično brončani sa Svjetskog prvenstva i učiniće sve da se plasiraju u Južnoafričku Republiku i da brane treće mjesto, kaže Blažević.  


Selektor je još jednom ponovio da je igra protiv Omana bila loša, ali da tu ima i jedna pozitivna strana.


- Slažem se da je igra bila katastrofalna, ali je najbitnije da smo pobijedili Oman. Nastavili smo kontinuitet dobrih igara, nismo izgubili još od gostovanja u Istanbulu kod Turske i od tada smo napredovali mnogo na FIFA rang listi. Stoga se radujem trijumfu, koji će nam donijeti novi skok, kaže selektor Blažević, koji su u noći nakon utakmice dodatno iznervirao nakon što je selektor Omana lično došao u hotel Novotel po dres reprezentacije BiH, ali se zbog nesporazuma u našem timu vratio praznih ruku...


Greška je kasnije ispravljena i Claude Le Roy je dobio dres. Sa druge strane naš selektor će tokom narednih dana i sedmica pokušati „razdrmati“ svoje izabranike. Da li naš nacionalni tim ima mjesta za napredak?


- Na žalost ne mogu odgovoriti na to pitanje. Nakon ovog što sam vidio protiv Omana, očito je da će nam trebati „svježe krvi“ za Armeniju i Trusku, naglasio je Blažević.


Na „asistenciju“ da je za Bochum potpisao Nurdin Hrustić, bh. stoper koji je studirao u Americi, Ćiro je odmah reagovao.


- Čuo sam za tog momka. Borče (Sredojević, op.a) provjeri mi sve o njemu“, izdao je zapovijest svom prvom asistentu:


- Ako je tako dobar, možda će nam poslužiti. Imamo problema u zadnjoj liniji i on bi možda mogao biti jedno od riješenja za tu poziciju.