Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.06.2009.

Dragan Jović : Momčad moramo stvarati u hodu

Ogroman posao čeka Dragana Jovića u pripremama za sljedeću sezonu koja za mostarski klub počinje za nešto više od mjesec dana prvom utakmicom 2. pretkola Lige prvaka.
Trener koji je sa Zrinjskim prošle godine osvojio Kup BiH, a ove naslov prvaka, opet će, kao i prošlog ljeta, živjeti u velikoj neizvjesnosti, ali čini se da se 45-godišnji Travničanin pomirio s takvom klupskom politikom.

 

- Sigurno da bih volio da se stvari odvijaju brže, ali naša realnost je da momčad stvaramo u hodu. Tržište kojem smo okrenuti više je nego skromno, tako da ne smijemo žuriti s dovođenjem pojačanja, jer u tom slučaju postoje veći izgledi da pogriješimo, izjavio je Jović.


Morao se Jović pomiriti i s činjenicom da duže vrijeme neće moći računati na tek operiranog Mladena Žižovića, koji će s travnjaka izbivati nekoliko mjeseci, a iako to nije izravno rekao, čini se da je iz svojih zamisli za sljedeću sezonu prekrižio i Velibora Đurića, koji je završetkom prošle sezone postao slobodan igrač.


- Normalno da priželjkujem Đurićev ostanak. Svi znaju koliko nam je on važan igrač, ali njegova želja je inozemstvo i to moram poštovati, dodao je Jović koji se, pak, nada da će Ante Serdarušić ostati pod njegovom palicom.


Trener Zrinjskog Pod Bijelim brijegom je bio u utorak, a naravno da je glavna tema u razgovoru s čelnicima kluba bila igračka križaljka za sljedeću sezonu.


- Opet ponavljam da nećemo žuriti s dovođenjem pojačanja, a cilj su nam, da se tako izrazim, dva tipa igrača. Jedni su mladi, još uvijek neafirmirani igrači za koje vjerujemo da se u Zrinjskom mogu razviti na željeni način, a drugi su provjerena i već afirmirana imena za koje vjerujemo da će biti prava pojačanja. Klub je u pregovorima s nekoliko igrača, ali s imenima ne želimo izlaziti u javnost, dodao je Jović.


Jasno, simpatizere Zrinjskog u ovom trenutku puno više zanimaju imena provjerenih igrača, jer se od onih koji se tek moraju dokazati neće moći očekivati da za mjesec dana kvalitetno zamjene Žižovića i, vrlo vjerojatno, Đurića. Vrijeme curi budući da pripreme počinju već u ponedjeljak...


Ante Serdarušić : Ne pregovaram sa Širokim!


Ante Serdarušić još uvijek nije odlučio gdje će nastaviti karijeru. Ovom pouzdanom veznjaku istekao je jednogodišnji ugovor sa Zrinjskim, a karijeru bi volio nastaviti u inozemstvu. Pojavile su se spekulacije da bivši igrač Posušja pregovara sa Širokom Brijegom, ali on je to demantirao.


- Interes Širokog Brijega postoji, s Pecare su me zvali i ranije, ali nije istina da pregovaram s tim klubom. Moja želja je odlazak u inozemstvo i vjerujem da je ona svima razumljiva budući da samo odlaskom vani mogu napraviti korak naprijed u karijeri. To sam već rekao i ranije, ali ću ponoviti još jednom. Ako ne dobijem zadovoljavajuću ponudu iz inozemstva, želim ostati u Zrinjskom, izjavio je Serdarušić, dodavši da će se sve znati do početka priprema.


Na Kupres 17., protiv Zagreba 23. lipnja


Pripreme za novu sezonu Zrinjski će početi u ponedjeljak, a već u srijedu Dragan Jović će igrače odvesti na Kupres, gdje će se Mostarci zadržati do nedjelje. Za 23. lipnja dogovorena je utakmica protiv Zagreba, ali još uvijek nije poznato hoće li se utakmica igrati na Kupresu ili u Mostaru.