Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.06.2009.

Marinković u sarajevskom Olimpiku?

Centarfor Radnika Mirko Marinković, koji je s 19 golova ubjedljivo najbolji strijelac Prve fudbalske lige RS u tek završenoj sezoni, najvjerovatnije će karijeru nastaviti u ekipi novog premijerligaša Olimpika iz Sarajeva. Dobre igre u dresu Radnika napadača koji je ponikao u ugljevičkom Rudaru nisu ostale nezapažene, pa su male šanse da Marinković ostane na Gradskom stadionu.

 

Šef Stručnog štaba Olimpika, Husref Musemić, koji je i sam nekad bio najbolji strijelac bijeljinskog kluba, uporan je u nastojanjima da Marinković pređe u redove "vukova". Njegove igre i golgeterski učinak pažljivo su praćeni, a četiri pogotka koje je postigao protiv Glasinca bila su najbolja preporuka za skaute sarajevskog kluba.

 

- Prelazni rok je dug, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi. Ponuda ima, ali trenutno mi one nisu u prvom planu, pošto se želim dobro odmoriti po završetku najuspješnije sezone u mojoj karijeri. Prošlogodišnja odluka da zaigram za Radnik pokazala se kao pun pogodak i zahvalan sam Stručnom štabu i ljudima u klubu što su imali povjerenja u moje mogućnosti. Nešto konkretnije o nastavku karijere moći ću da kažem u narednim danima - ostao je zagonetan Mirko Marinković.

 

Poznavaoci prilika tvrde da je golgeter Radnika dobio konkretnu ponudu od predstavnika Olimpika i da se radi o uslovima koji se ne odbijaju tek tako, pošto ljudi iz ovog kluba žele da stvore respektabilnu ekipu za nastup u Premijer ligi BiH.