Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.06.2009.

Trener iz Srbije

Novi šef Stručnog štaba fudbalskog premijerligaša BiH iz Laktaša biće iz Srbije, a njegovo imenovanje obaviće se do kraja ove nedjelje. Ovu informaciju saopštio je Žarko Vujmilović, predsjednik Upravnog odbora, i dodao da će ime novog stratega biti objelodanjeno čim sa s njim postigne konačan dogovor. To znači da Lazo Jovanić više neće biti strateg tima koji je predvodio u minuloj polusezoni.

 

- Ne želimo da se bavimo licitiranjem potencijalnih kandidata za novog šefa Stručnog štaba. Ono što mogu da kažem jeste da ćemo angažovati mladog i ambicioznog stručnjaka i sigurno je da će za dva dana i definitivno biti poznato njegovo ime - kategoričan je Žarko Vujmilović, prvi čovjek premijerligaša iz Laktaša.

 

Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da će ekipa jedan dio priprema obaviti na Tjentištu.

 

- To je gotovo sigurno, već smo boravili na Tjentištu i nema sumnje da će fudbaleri imati maksimalne uslove, i vjerujem da će oni to znati iskoristiti kako bi maksimalno spremno dočekali naredni šampionat u premijerligaškoj konkurenciji. S naše strane činimo napore kako bismo im obezbijedili najoptimalnije uslove, a od njih ćemo tražiti adekvatne rezultate - napomenuo je Vujmilović.

 

Minulu takmičarsku sezonu u elitnom takmičenju fudbaleri Laktaša su završili na osmom mjestu, sa 42 osvojena boda. Prozivka za početak priprema trebalo bi da se obavi najkasnije do 23. juna, dok je start prvenstva predviđen za 1. avgusta.

 

                                                Ostavka, ne smjena

 

Radovan Erceg, sad već bivši direktor FK Laktaši, izjavio je kako nije smijenjen s ove funkcije nego je on ranije podnio ostavku.

 

- Pojedini mediji su pogrešno prenijeli rotaciju na poziciji direktora koju sam obavljao kao vršilac dužnosti. Ja sam podnio ostvaku, što znači da nije bilo govora o smjeni. Svoj posao sam obavio krajnje korektno, učinio sam sve zajedno s ostalima da Laktaši uspješno završe prvenstvo u Premijer ligi, mislim da smo u tom uspjeli. Uvijek ću biti na raspolaganju klubu, jer sam u njemu proveo dio svoje fudbalske karijere - kazao je Erceg.