Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.06.2009.

Po ugledu na Hajduk

Delegacija banjolučkog premijerligaša, koju su predvodili predsjednik Skupštine SFP Borac, Milorad Janjetović, direktor Damir Špica, te vodeći ljudi Područnog i Gradskog fudbalskog saveza Banje Luke, Draško Ilić i Nenad Račić, boravila je u Splitu u radnoj posjeti jednom od četiri velika kluba bivše Jugoslavije, Hajduku.

 

Koliko je važna bila ova posjeta, govori i podatak da su našu delegaciju dočekali najviši rukovodioci "majstora s mora", koje su predvodili predsjednik "bilih" Mate Tomislav Peroš, direktor Fredi Fiorentini, te sportski direktor Ivan Buljan.

 

- Borac je posljednje dvije decenije lutao i sada želimo da to ispravimo. Ubrzanim koracima želimo stalno mjesto pod evropskim suncem, a to možemo samo iz primjera velikana iz okruženja, kakav je sasvim sigurno i Hajduk. Splitski klub uspješno je izvršio privatizaciju, koja ga nije zaboljela kao neke druge klubove. Njihovim primjerom i mi želimo ići, sklapajući pokidane veze. Ako je Hajduk simbol Dalmacije, Borac je sasvim sigurno simbol Krajine - poručio je Janjetović.

 

- Znam šta je Borac predstavljao za bivšu državu. Nekad sam i ja vodio velike duele po Banjoj Luci. Mislim da je ova posjeta prava stvar i samo početak jedne saradnje koja bi vrlo lako, ako samo bude malo sluha, mogla prerasti i fudbalske okvire. I nama su potrebni partneri iz šireg regiona, a Borac to sasvim sigurno može da bude - rekao je Ivan - Iko Buljan, sportski direktor Hajduka, jedan od igrača iz najsjajnije generacije Splićana iz sedamdesetih godina prošlog vijeka.    

 

- Naša politika jeste da Borac kao vodeći klub regiona ostvaruje kontakte sa svim velikim klubovima. Razmjene iskustava, organizacija unutar kluba, segmenti su koji nama mogu pomoći, a sve u cilju razvoja fudbala na našim prostorima - istakao je Nenad Račić, predsjednik Gradskog saveza Banje Luka.

 

S njim se složio i prvi čovjek PFS Banje Luke, Draško Ilić.

 

- Vrlo brzo očekujemo uzvratnu posjetu Hajduka, i to na najvišem nivou, kao i potpisivanje protokola o zajedničkoj saradnji na svim nivoima. Dušebrižnici pitaju zašto baš Hajduk? Pa, zbog toga što je to brend Hrvatske, a Borac je brend Banje Luke, Republike Srpske, a želimo tu priču i u BiH, i toplo se nadam u Evropi. Uskoro kreće priča i oko saradnje sa svim klubovima pobratimima grada Banje Luke, a ne zaboravite da je tu i Kajzerslautern - istakao je Ilić.

 

- Imali smo ovakvu posjetu Crvenoj zvezdi, evo sada Hajduku, na redu su Dinamo, Partizan i Vojvodina. Želimo učiti od najboljih. Naš cilj jeste Borac na samom vrhu, ali ne samo jedne godine, kao zvijezda padalica, već konstantno, narednih nekoliko decenija - poručio je Damir Špica, direktor banjolučkog premijerligaša.

 

                                               Uskoro u Bjelorusiju

 

Prvi čovjek kluba iz Platonove ulice ističe da će uskoro delegacija Borca ići u radnu posjetu šampionu Bjelorusije, Bate Borisovu.

 

- To je klub koji je u vrlo kratkom vremenu napravio znatan pomak u svim segmentima, od organizacije, infrastrukture, pa do respektabilnog igračkog kadra. Kao nagrada, stiglo je učešće u Ligi šampiona. Pravi su primjer da i mi krenemo njihovim stopama. Vrlo brzo krećemo u radnu posjetu prijateljima u Bjelorusiji - poručio je Janjetović.