Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.06.2009.

Redžepagić: Treća opcija ne postoji

Partija pokera - tim riječima njemački mediji nazivaju pregovore Volfsburga i Milana o transferu našeg dijamanta Edina Džeke. Nakon što je izvršni direktor Volfsburga Jirgen Marbah (Jurgen Marbach) poručio da napadač reprezentacije BiH nije na prodaju, tamošnji mediji špekuliraju da je tim riječima samo pokušao podići cijenu obeštećenja. Jedno je, pak, sigurno. Treće opcije nema. Dakle, ostanak u "vučijem gradu" ili prelazak na San Siro.


- Tako je, mogu reći da neće ići nigdje drugo. Trenutno je status quo, pošto je u Njemačkoj četvrtak neradni dan - rekao nam je jučer Džekin menadžer Irfan Redžepagić.


On nam nije u postocima mogao izraziti šanse za jednu ili drugu opciju, ali je zato naglasio da će Džeko biti zadovoljan kakvo god da bude rješenje.


- Ako je zaista tačno da Volfsburg neće da ga proda, onda oni imaju dva izbora, da sklope novi ugovor po boljim uslovima za Džeku ili da zadrže postojeći, koji traje do 2011.


U tom slučaju, Džeko će moći otići već na kraju iduće sezone, a Volfsburg će dobiti samo ono što je u njega uložio, a to su, uzimajući u obzir cifre koje se sada spominju, male pare - pojasnio je Redžepagić, pa dodao:


- Ne vjerujem da će se odlučiti za ovu drugu varijantu, što znači da će Džeko svakako profitirati ili prelaskom u Milan ili novim, poboljšanim ugovorom s Volfsburgom - zaključio je naš sagovornik.


                                               Volfsburg nudi višu plaću


U igri su navodno 22 miliona eura i jedan igrač Milana, Dida ili Kaladze. To je italijanski klub spreman ponuditi Volfsburgu kao obeštećenje. Nijemci, međutim, traže između 30 i 32 miliona. Milan bi, inače, Džeki dao plaću od dva miliona eura godišnje, dok mu je, prema njemačkim medijima, Volfsburg spreman ponuditi između 2,3 i 2,5 miliona.


                                   Galijani: Ima i drugih mogućnosti


Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani (Galliani) upozorio je Volfsburg da požuri s odlukom u vezi s Džekom.


- Ukoliko ne promijene stav, okrenut ćemo se drugim mogućnostima - kazao je Galijani za italijanski "Sky Sport".


S druge strane, trener Milana Leonardo nada se da će transfer našeg reprezentativca ipak biti realiziran.

- Veoma mi se dopada Džeko - rekao je Brazilac.