Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.06.2009.

Smajo Karačić : Sad barem znaju gdje je BiH

Bosna i Hercegovina, odnosno Rukometni Savez BiH, neće dobiti organizaciju muškog juniorskog Svjetskog prvenstva 2011., a tim povodom jučer je u Sarajevu održana konferencija za novinare. Iako razočarani odlukom IHF-a, naši su rukometni čelnici uglavnom govorili pozitivnim tonom.
Kako je već poznato, SP će dobiti Grčka, a predsjednik RS BiH Stanislav Mucić istakao je kako je učinjeno sve da BiH bude itekako ozbiljan konkurent.


- Zahvaljujem se svima suradnicima koji su na vrlo pristojan način prezentirali kandidaturu BiH na kongresu IHF-a u Kairu, rekao je prvi čovjek bh. rukometa i dodao: Također, zahvaljujem se gospodinu Leonu Kalinu (glavnom inspektoru IHF-a op. a.), koji jako dobro odradio svoj projekt pregleda dvorana i infrastrukture u našoj zemlji, kao i vlastima, entitetskim i državnim, koje su svojom suglasnošću dodale našoj kandidaturi dodatni argument i ozbiljnost.


Nakon niza korektnih zahvala Mucić se osvrnuo i na sam izbor domaćinstva koje je pripalo Grčkoj, te istakao kako se već treba okrenuti budućnosti.


- Kandidatura je lijepo prezentirana, međutim na dan izbora primijetili smo komešanje među glasačima i na kraju se dogodilo što se dogodilo. Ne treba žaliti, već se okrenuti budućnosti i na narednom kongresu IHF-a učiniti sve da BiH dobije podršku za organizaciju slijedećeg Svjetskog prvenstva koje će se održati 2013.


Zanimljiv je doprinos obraćanju javnosti dodao generalni tajnik RS BiH Smajo Karačić. I on je istakao pozitivan aspekt kandidature, usprkos konačnom neuspjehu, te postavio zanimljive ciljeve.


- Na kongresu IHF-a u Kairu bilo je ljudi koji ne znaju gdje je BiH. Bili smo poznati samo po ružnim stvarima i vjerujem da je u tom smislu napravljen veliki iskorak. Ovaj poraz boli kao i svaki drugi, nije nam se ostvarila želja, ali učinit ćemo sve da u budućnosti budemo još spremniji i da na kraju ostvarimo svoj veliki cilj, domaćinstvo Europskog prvenstva.