Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

12.06.2009.

Delač: Da sam dobio poziv novinara, skakao bih od sreće

Nogometna prvenstva širom evrope su završena, u toku je vruće transfer ljeto, nas najviše zanima gdje bi igrači iz Bosne i Hercegovine mogli nastaviti karijeru. Senijad Ibričić, Ermin Zec, Matej Delač, tri su igrača iz Bosne i Hercegovine koji su ove sezone ostavili upečatljiv trag u hrvatskoj nogometnoj ligi.


Ibričić i Zec su na meti bundesligaša a nas je zanimalo gdje bi Matej Delač, mladi golman Intera iz Zaprešića i jedan od najtalentovanijih golmana evrope mogao nastaviti karijeru.

- Za sada ne znam ništa, vjerujte mi, vidjet ćemo šta će klub odlučiti, mislim da bi poslije nedjelje mogao znati da li ostajem u Interu ili karijeru nastavljam u nekom drugom klubu, rekao nam je Delač.

Nedavno je odigrana utakmica između selekcija novinara BiH i A reprezentacija Bosne i Hercegovine, špekulisalo se da bi Delač mogao dobiti poziv za novinarsku reprezentaciju ali do toga nažalost nije došlo....

- Ne, niko me nije zvao a rado bi se odazvao na to okupljanje. Skakao bih od sreće da sam dobio poziv, bilo bi lijepo igrati protiv Džeke, Misimovića, Salihovića i ostalih zvijezda u bh timu, da li je ovo značilo da bi Delač uskoro volio obući dres sa državnim grbom BiH, vidjet ćemo...


Kako kaže pratio je i prijateljsku utakmicu protiv Omana...


- Važna je pobjeda, malo su slabije odigrali ali naporna sezona je iza svih tih igrača. Uvjeren sam da se u kvalifikacijama neće opustiti. Ćiro je kralj, on je odličan izbornik, mislim da će on reprezentativce odlično pripremiti pred naredne utakmice, kaže Matej Delač za Sportin.ba.


Ko zna, možda će Ćiro u septembru za kvalifikacije pripremati upravo Mateja Delača....