Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

13.06.2009.

Tomić i Stojčinović udaljeni iz rukometa

Disciplinska komisija Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjem sastanku donijela je odluku o kažnjavanju članova Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, Srećka Tomića i Mirka Stojčinovića, te sada već bivšeg rukometaša Sloboda Solane Danijela Sabljića. 

 

Član Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, a ujedno i komesar takmičenja Premijer lige za rukometašice, Srećko Tomić, kažnjen je sa 12 mjeseci zabrane obavljanja dužnosti u rukometu. Gospodin Tomić kažnjen je radi neprimjerenog ponašanja na utakmici 1. kola protekle sezone u kojoj su se sastali Ljubuški i Zrinjski. Po završetku utakmice nezadovoljan porazom svoje ekipe Tomić je sa tribina ušao na teren i imao svoj šou.

 

Član Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, Mirko Stojčinović, kažnjen je sa 24 mjeseca zabrane obavljanja dužnosti u rukometu. Stojčinović je nakon završetka susreta 6. kola Premijer lige za rukometaše između Sloga i Krivaja ušao na teren i fizički napao sudije Šarić Zorana i Čađu Boška.

 

Sada već bivši rukometaš tuzlanske Slobode, a ujedno i sudija Danijel Sabljić kažnjen je sa 18 mjeseci zabrane obavljanja dužnosti u rukometu. Sabljić je kažnjen jer je na jednoj utakmici protekle sezone fizički napao svog saigrača.

 

Srećko Tomić, Mirko Stojčinović i Danijel Sabiljić imaju pravo žalbe na ove odluke, ali sve dok se ne donese konačna odluka Tomić i Stojčinović neće moći učestvovati u radu Izvršnog odbora.

Iako su ove odluke donešene sa malim zakašnjenjem, one su za svaku pohvalu jer doista je nedopustivo da ljudi koji se nalaze u Izvršnom odboru Rukometnog saveza BiH svojim nedoličnim postupcima narušavaju ugled tog istog saveza.