Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

14.06.2009.

Nećemo se predati, idemo po trijumf

Rukometna reprezentacija BiH danas će u švicarskom Suru, iako hendikepirana neigranjem nekolicine kvalitetnih igrača, pokušati ostvariti pozitivan rezultat protiv domaće selekcije. Kao što je poznato, Adnan Jaškić nije otputovao u Švicarsku, dok je nastup Adnana Harmandića pod znakom pitanja. Prema riječima selektora Halida Demirovića, sve dok postoje teoretske šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo u Austriji 2010., naš tim će se boriti do krajnjih granica izdržljivosti i bez obzira na činjenicu da je vrlo oslabljen.


Dovoljno motiva


- Nakon utakmice s Italijom u Zenici (31:28) ostali smo bez dva vrlo bitna igrača, a na pripreme nisu doputovali Bašić i Obradović. Ipak, koga nema, bez njega se mora i mi smo toga svjesni te se stoga nećemo lako predati. Razgovarali smo nekoliko puta od četvrtka i na igračima se vidi da su motivirani za današnji susret. Protiv Italijana nismo bili toliko uvjerljivi, ali znamo i vjerujemo da možemo mnogo bolje, što ćemo danas pokušati dokazati - kazao je selektor Halid Demirović.


On se nada da će njegov tim prvenstveno dobro odigrati odbranu. U tome vidi ključ.


- Neću reći da u Zenici nismo igrali dobru odbranu, imali smo određene periode gdje smo bili dobri u toj fazi, naprimjer, kada smo došli na sedam razlike (27:20), ali u suštini možemo mnogo bolje. To smo pokazali protiv Srbije i danas također trebamo to ponoviti. Iako smo skupo platili bodove u prošloj utakmici, dobili smo dva igrača koja nam mogu pomoći, Kerezovića upravo u fazi odbrane i mladog Velića u napadu.


Slabija predstava


Treba podsjetiti da i Terzić nije igrao dva mjeseca, da je protiv Italije igrao tek prvu utakmicu nakon dugo vremena... Sve su to razlozi možda malo slabije predstave. Prva utakmica je uvijek najteža, sada je ona iza nas i nadam se da ćemo protiv Švicaraca biti mnogo bolji - dodao je Demirović.  


Kod Švicaraca, udarnim iglama smatra Linigera, Graubnera i Šmita.


- Šmit je taj od kojeg prijeti najveća opasnost. On je razigravač i kada je raspoložen, može biti jako neugodan. Švicarci su, inače, porazom od Srbije izgubili sve šanse za plasman na EP i rasterećeni dočekuju BiH, možda bi bilo bolje da su pod pritiskom kao što su bili u prvom susretu na Mojmilu. Ako želimo nešto, trebamo izdržati u ranom periodu igre, na počecima poluvremena - zaključio je Demirović.