Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.06.2009.

Uprava, stručni štab, igrači... na tankom ledu

U općinskoj sali Općine Novo Sarajevo danas će se, s početkom u 18 sati, održati Skupština FK Željezničar. Sportski direktor «plavih», Dželaludin Muharemović kaže da bi se na Skupštini trebale razjasniti mnoge stvari oko budućnosti kluba. Prva tema svakako je mjesto predsjednika, za koje je Uprava kluba prije više od mjesec dana raspisala konkurs.

 

- Koliko ja znam, niko se još nije prijavio. Osim toga, raspravljat će se i o drugim važnim pitanjima poput statusa nekih članova Uprave, ko će nastaviti raditi u klubu, a ko ne, zatim, o poziciji trenera Demira Hotića, o strategiji rada i eventualnim pojačanjima za narednu sezonu... Svi smo na tankom ledu. Mnogo toga u Željezničaru ne funkcioniše kako treba i ovakvi ne možemo i ne smijemo ući u narednu sezonu - ističe Muharemović, te nastavlja:

 

- Ne smije se dešavati da predsjednik kluba na kraju sezone obeća kako će isplatiti igračima neke pare, kako ne bi išli na odmor praznih džepova, i to na kraju ne uradi - rekao nam je Muharemović.Sportski direktor Željezničara kaže kako je očekivao izvještaj od trenera Hotića o tome koji su igrači zadovoljili, a koji nisu u protekloj sezoni, kao i prijedloge o mogućih pojačanjima za narednu sezonu. Međutim, kako kaže, od Hotića je dobio - ništa.

 

                                   Bekrić, Cocalić, Šehić...

 

Sportski direktor Željezničara kaže da nekolicini igrača ističe ugovor. Ipak, oni ponajbolji, još uvijek su vezani "papirima" za Grbavicu. - Dobro je što su naši ponajbolji igrači, nosioci igre Željezničara i mladi reprezentativci BiH, još uvijek "naši". Mnogi se raspituju za njih. Na primjer, Samir Bekrić je interesantan nekim ukrajinskim i turskim klubovima, za Edina Cocalića raspituju se iz Belgije i Švicarske. Tu je i golman Ibrahim Šehić, za kojeg se već duže vrijeme raspituje nekoliko jakih evropskih klubova. U narednom periodu vjerovatno ću i ja moći ponuditi više informacija o nekim eventualnim transferima - kazao je Muharemović.