Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.06.2009.

Halilhodžić pregovara s Portsmutom

Naš proslavljeni fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić uskoro bi mogao postati menadžer engleskog premijerligaša Portsmuta! Iako legendarni Vaha, koji s dosta uspjeha vodi Obalu Slonovače, najjaču afričku reprezentaciju, nije želio mnogo govoriti prije nego što bude zaključen posao, ipak smo uspjeli nešto saznati.


- Može se svašta dogoditi. Tačno je da sam u pregovorima, ali više od toga u ovom trenutku ne mogu reći. Oduvijek sam želio raditi u engleskoj Premijer ligi, koja je najjača u svijetu. To bi bio veliki izazov za mene - rekao je Halilhodžić u telefonskom razgovoru iz Abidžana, industrijskog centra Obale Slonovače.

 
Prema našim informacijama, Portsmut bi uskoro trebao dobiti novog vlasnika, Sulejmana el-Fahima, biznismena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako saznajemo, njegov trenerski izbor je Vaha.


- Jedino ću vam reći da će sve biti poznato poslije 20. juna, kada se vraćam u Francusku. Imao sam ponude iz Francuske, Engleske, Grčke i Švicarske, a sve sam ih ostavio po strani zbog jednog kluba.


Zbog Portsmuta?


- Sačekajmo sedam dana.


Ranije ste govorili da ne bi istovremeno mogli voditi Obalu Slonovače i trenirati neki klub.


- Sve se da uskladiti - poručio je zagonetno na kraju Halilhodžić.