Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.06.2009.

Menadžeri već prave listu pojačanja?!

U četvrtak u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli zakazana je sjednica Skupštine FK Sloboda, koja bi trebala ponuditi odgovore šta i kako dalje poslije neizlaska u Evropu i odlaska nekolicine prvotimaca u druge sredine. Poprilično anarhično stanje na Tušnju, gdje se ne zna ime trenera, te ko ostaje a ko odlazi, koriste raznorazni menadžeri koji svoje pulene po ko zna koji put žele "uvaliti" na tušanjsku travu, na uštrb dječaka stasalih u omladinskim pogonima Slobode.

 

Tako se kao potencijalna pojačanja, bez znanja još uvijek zvaničnog šefa stručnog štaba Sakiba Malkočevića, pominju Vasiljević (Modriča), Moranjkić (Čelik), Delić (Zvijezda), Džafić (Cibalija)... Bolje upućeni u nogometne prilike znaju kako su pomenuti nogometaši pod kapom menadžera Ade Husarića iz Srebrenika. Podsjećanja radi ne tako davno iz Slobode, pogotovo sportski direktor Enes Mešanović, tvrdili su kako je "Husarić upropastio Tosunovića" ili kako je "Husarić kriv za propali transfer Semira Slomića u Dinamo"... Ruku na srce Moranjkić, Delić ili Džafić, možda su i najbolji dosadašnji izbor kojeg Husarić nudi Slobodi.

 

S druge strane, menadžeri iz Srbije, također, nude svoje pulene koji su stasavali u RAD-u, OFK Beogradu i inim srbijanskim ligašima. Ako je Sloboda "ubola" sa Ognjenom Krasićem, koji je opravdao ukazano povjerenje, ne mora značiti da će i sljedeći nogometaš koji dolazi iz zemlje istočnih susjeda biti kadar da obuče "crveno - crni" dres. Pokazuje to primjer Rajka Stankovića, koji na Tušnju nije uspio izboriti mjesto pored povrijeđenog Kasapovića!

 

Ipak, glavna tema će biti način finansiranja kluba za narednu sezonu, procjena trenutnog klupskog duga, kao i način na koji se mogu sanirati milionska dugovanja. Sloboda ove godine nije dobila licencu za nastup na euro - sceni što zbog zakulisnih igara, što zbog višemilionskih dugovanja. Ako se Sloboda do naredne godine ne oslobodi utega od oko 3 miliona KM, pod velikim znakom pitanja biti će i licenca za Premijer ligu BiH. Dakle, puno posla, a malo vremena.