Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.06.2009.

Bajramović objavio spisak

Selektor A muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objavio je danas širi spisak od 24 košarkaša za predstojeće susrete baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Na spisku nema većih iznenađenja, a Bajramović se odlučio među 24 košarkaša uvrstiti krilo Fenerbahcea Emira Preldžića, čije se ime nalazi i na spisku selektora slovenačke reprezentacije Jurija Zdovca.


Također, na spisku košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se i ime centra Michigan State Spartansa, Gorana Sutona, što je izazvalo čuđenje (!?) u pojedinim hrvatskim medijima. Valjda je čudno što je selektor BiH stavio ovog Sarajliju na spisak nacionalne selekcije njegove domovine. Bilo kako bilo, Suton se još nije decidno izjasnio za koga će nastupati i sve dok to ne napravi, njegovo ime će stajati na spisku potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.


Bajramović se odlučio pozvati i novog košarkaša sarajevske Bosne Zlatka Jovanovića, koji bi umnogome doprinio u raznolikosti u izboru na bekovskim pozicijama.


Spisak reprezentativaca: Nemanja Gordić, Vedran Princ, Saša Vasiljević, Zlatko Jovanović (play-makeri); Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Nihad Đedović, Goran Ikonić, Ivan Opačak, Henry Domercant, Miralem Halilović, Emir Preldžić, Milan Milošević, Mujo Tuljković, Jasmin Hukić (bekovi); Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Oliver Stević (krilni centri); Ermin Jazvin, Elmedin Kikanović, Esmir Rizvić, Ratko Varda, Goran Suton, Nedžad Sinanović (centri).