Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.06.2009.

Bajić i Češković potpisali za Bosnu

Nakon prošlosezonskih odličnih iskustava koje je sarajevski tim imao sa igračima pristiglim preko Novog Sada, još jedan igrač Vojvodine sletio je u Hamze Hume 2. Goran Bajić, dojučerašnji centar Vojvodine, kao što je to još jučer najavljeno, potpisao je vjernost Bosni. Bajić je rođen u Bihaću prije dvadeset i pet godina a košarkašku karijeru počeo je u Srbiji gdje je igrao za Slogu i Mega Ishranu, a onda i za Vojvodinu sa kojom je dvije sezone nastupao u NLB ligi. 207 cm visoki centar ugovor sa Košarkaškim klubom Bosna ASA BH Telecom potpisao je na jednogodišnji ugovor.


Uz Bajića danas je jednogodišnji ugovor sa Bosnom potpisao i Matija Češković, sarajevskoj publici poznat iz vremena kada je nosio dres Širokog. Češković je rođen u Karlovcu, karijeru je počeo u Hrvatskoj, u BiH je osim za Široki nastupao i za Grude, a proteklu sezonu okončao kao je jedan od  vodećih igrača mostarskog Zrinjskog.


                        Bosna pregovara sa još jednim playmakerom


Obzirom da će Češković biti podrška na poziciji dva uz Suada Šehovića, te samo manjim dijelom i na poziciji playmakera, Studenti su još uvijek u potrazi za kvalitetnim pojačanjem na poziciji 1.


- Ove godine tim želimo sklopiti što ranije, kako bi se sve pripreme obavile na vrijeme. Već imamo razrađen plan za ulazak u sezonu, dogovorena učešća na nekoliko turnira, a intenzivno radimo i na organizaciji našeg turnira “Mirza Delibašić”. Vukoičić je još tokom prošle sezone razmišljao o budućim pojačanjima i po njegovim upustvima Češkovića smo pratili tokom dužeg perioda i vrlo smo zadovoljni onim što je pokazivao u Zrinjskom, rekao je Admir Bukva.


- Uz šutera Češkovića na bekovskim pozicijama imamo i igrače iz našeg podmladka Majstorića i Čamdžića koji je sa Klincem već odradio jednu jaku sezonu na posudbi u Slaviji, tvrdi Bukva.

 

- “Sada smo u potrazi za još jednim kvalitetnim rješenjem na poziciji playmakera i onda možemo reći da imamo formiranu ekipu koja će u narednoj sezoni nositi bordo dres.