Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

16.06.2009.

Demirović: Igrači su pokazali karakter

Selektor Halid Demirović bio je zadovoljan nakon prve gostujuće pobjede naše reprezentacije u ovim kvalifikacijama. Prvi put su naši igrači izašli kao pobjednici u okolnostima gdje su većim tokom meča bili u podređenom položaju. Kao rijetko kad do sada, igra živaca pripala je nama, a ne protivniku.


- Naši reprezentativci silno su željeli pobjedu, da pokažu sebi i svima ostalima da vrijede i da smo ozbiljna reprezentacija. Pokazali su veliki karakter i ja im čestitam. Tokom većeg dijela susreta morali smo sustizati prednost, ali se nismo predavali, bili smo uporni i to nam se na kraju i isplatilo - kazao je Demirović.


Ipak, iako smo nakon meča s Italijom u Zenici došli do novih bodova, oni nam, najvjerovatnije, neće mnogo pomoći da se dokopamo Evropskog prvenstva. Svi u našem taboru priželjkivali su da Srbija pobijedi Rusiju, pa da mi sa istim protivnikom sami odlučimo o svojoj sudbini, međutim, Rusi su kući bili sigurni, dobivši sa 35:31.


- Sve dok ima i teoretske šanse, mi se nećemo predati. Idemo na pobjedu protiv Rusije, jer se u rukometu svašta može desiti, pa i da Srbija remizira sa Italijom. Jedino nam preostaje ta opcija, pa iako je pomalo nevjerovatna, mi smo zacrtali da pobijedimo četiri utakmice i nemamo šta kalkulirati - dodao je Demirović