Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

17.06.2009.

Purić pred potpisom za Slovan iz Libereca

Dario Purić napustit će ovog ljeta gotovo sigurno Čelik i potpisat će za češki Slovan iz Libereca. Trener Zeničana Ivo Ištuk potvrdio nam je da traži zamjenu za veznog igrača, dok nam se Purić javio iz roditeljskog doma u Modriči.


- Da li je transfer gotov ili ne, zaista ne znam, jer sve ide preko Čelika i mog menadžera. Niko mi nije javio da je postignut definitivan dogovor. U Zenicu dolazim na sastanak na poziv direktora Mujezinovića. Možda ću nakon toga nešto više znati - kazao nam je Purić i dodao da će se 22. juna javiti Ištuku na prozivci na Bilinom polju.


On je nedavno bio na sedmodnevnoj probi u Slovanu, a ako potpiše ugovor, bit će četvrti nogometaš koji je sa Bilinog polja u protekle dvije godine otišao u češku ligu. Prije njega, Avdija Vršajević je prešao u Spartu, odakle je posuđen slovačkom Tatran Prešovu, a Ajdin Mahmutović i Admir Ljevaković u Teplice, s kojom su ove sezone osvojili Kup Češke.


Čelik su već napustili golman Bojan Tripić (vratio se u Modriču) i Samir Duro, koji je prešao u Šibenik. U hrvatskom prvoligašu saigrač bi mu mogao biti i Mladen Jurčević, koji danas putuje tamo na pregovore. Stoper Almir Hasanović je otišao na probu u Jordan.