Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

17.06.2009.

Rahimić poklonio auto djeci s posebnim potrebama

Od kada je u novembru prošle godine osnovano Udruženje građana djece sa posebnim potrebama u Živinicama, sve je više humanista koji pomažu štićenicima tog Udruženja. Smješteni su u prostorijama Dječijeg obdaništa u Živinicama, gdje se okupljaju svakog četvrtka. Predsjednica ovog Udruženja Suada Omić ističe da djeca nisu zaboravljena, da ih se mnogi sjete prilikom značajnijih praznika, a uz Novu godinu dobiju i paketiće.

 

- Dobili smo kompjutere, kolica za djecu koja se ne mogu kretati, imamo defektologe koji volonterski rade s djecom, a ovih dana stigla nam je donacija od poznatog nogometaša Elvira Rahimića. On je na naš račun uplatio novce za kupovinu novog automobila Dačije, a mi smo kola već rezervisali i uplatili, tako kada on dođe u Živinice auto će biti spremno za preuzimanje. Djeca će biti sretna kada vide našeg poznatog fudbalera, koji nam je poklonio novi auto - kaže Osmićeva.

 

Humani gest našeg nogometnog reprezentativca i fudbalera CSKA iz Moskve Elvira Rahimić, za svaku je pohvalu, a on je i do sada ispoljavao slične gestove i pomagao onima kojima je to bilo najpotrebnije.