Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

18.06.2009.

Kraj amaterizmu i klošarluku na Grbavici!

Više od četiri godine sarajevski Željezničar, trostruki poslijeratni prvaka naše države u fudbalu, grcao je u blatu amaterizma, sitnih prevara, klošarluka i iz dana u dan sve većih dugova.

 

Grbavicom su paradirali raznorazni likovi, od "stručnjaka" tipa Demira Hotića, preko možda čak i 200-tinjak fudbalskih znalaca poput Neila Wooda, koji su taj epitet dobijali samo od onih koji su ih dovodili i oblačili u dres Željezničara. Izborom Sabahudina Žuje za predsjednika kluba, ako ničemu drugom, došao je kraj amaterizmu i klošarluku! Zvuči čudno, ali ima i onih navijača koji već par dana plaču i tuguju zbog Žujinog izbora za prvog čovjeka kluba. Istini za volju malo ih je, ali ih ima.

 

Pa dobro, činjenica je da se sa Žujinim dolaskom više se neće moći dešavati da "privilegovani" navijač sjedne na terasu službenih prostorija kluba i megafonom vrijeđa igrače tokom treninga, ili da navijači u "plavom salonu" glume članove Uprave i svako malo okupljaju igrače kako bi im objašnjavali kako zapravo treba igrati. Jedan manji dio navijača Željezničara, je sebi bio umislio da upravo oni treba da odlučuju i da se pitaju u klubu! Toga više nema!