Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

18.06.2009.

Šampionska ekipa ostaje na okupu

Nakon nekoliko dana zasluženog odmora, Uprava aktuelnog košarkaškog prvaka BiH Širokog Eroneta krenula je na posao. Definitivno je dogovoren nastavak saradnje s trenerom Hrvojem Vlašićem, a načelno s igračima Ivanom Grgatom i Jurom Ružićem. Blizu potpisa novih ugovora su i Amerikanac Čester Mejson (Chester Mason) te Hrvoje Puljko. Za sada je samo neizvjesno šta će biti sa Čarlsom Tomasom (Charles) i Ivom Josipovićem, kojima su istekli ugovori i bliže su odlasku nego ostanku.


- Za sada sve ide prema planu. Prioritet nam je bio da dogovorimo nastavak saradnje s trenerom Vlašićem, koji nas je zadužio da mu ukažemo povjerenje vođenja momčadi i naredne sezone. Na redu su igrači i već mogu reći da je gotovo izvjesno da će šampionska momčad ostati na okupu - kaže predsjednik kluba Ante Suton.


Zadranin Vlašić, nakon što je potvrđeno da ostaje na klupi, početak priprema zakazao je za 4. avgust. Na okupljanju bi trebao imati i košarkaše pod ugovorom Špralju, Siriščevića, Milekovića, Naletilića i Planinića.


- Ponosan sam što ću i naredne sezone voditi Široki. NLB liga je izazov ne samo za igrače nego i za trenera - kazao je Vlašić.