Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

19.06.2009.

Skupština bez odgovora

U Mostaru je u četvrtak održana redovna Skupština Fudbalskog kluba FK Velež.To je bila prva skupština Kluba nakon redovne održane još 28. juna prošle godine, te vanredne održane 10. septembra 2008. godine. Skupština koja se završena slično kao i ona prošle godine.

 

Skupština koja je trajala do 10. tačke dnevnog reda, do trenutka kadu su trebali biti predloženi odnosno imenovani članovi Upravnog odbora. Identično kao i prošle sezone novih kandidata koji su spremni ući u Upravni odbor kluba jednostavno nema.

 

Velež je na skoro identičan način ušao u prošlu sezone, nije bilo uprave kluba, novca igrača, što se moralo odraziti na rezultate, pa je Velež svoj opstanak obezbjedio u posljednjem kolu. Realno gledajući, proljetni dio sezone i polovinu jesenjeg dijela, na svojim leđeima je izdržala manja grupa članova Upravnog odbora, njih četiri - pet. U takvoj situaciji odlučeno je da Upravni odbor kluba sa 19 ljudi bude sastavljen od devet članova, ali osoba koje žele i mogu pomoći Velež.

 

Ni taj broj nije popunjen, a pošto novih kandidata ili barem njihov imena nije bilo, pa je odlučeno da se do utorka sazove nova Skuština na kojoj bi broj ljuči, članova Upravnog odbora bio kompletiran. Za sada na čelu kluba ostaje i dalje Ćamil Zuhrić