Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

21.06.2009.

Ihtijarević povrijeđen, sa Hošićem sklopljen dogovor

Mehmed Janjoš izgleda da je osuđen na stalna nerviranja na klupi Sarajeva. Ekipa s Koševa nije ni počela pripreme, a već je ostala bez glavne uzdanice Alena Škore, koji će zbog operacije koljena propustiti veći dio jesenje polusezone. Čim su igrači počeli raditi, desio se novi peh. Faruk Ihtijarević je na treningu u sudaru sa suigračem slomio jagodičnu kost, pa je Janjošev ionako dosta oskudan kadar ostao bez još jednog fudbalera.


Kada je riječ o pojačanjima, čini se da je jedno na pomolu. Radi se o Dženanu Hošiću, čiji je angažman na Koševu prošle zime propao zbog spora s Veležom. Nekadašnji bek Sarajeva, koji je nakon odlaska s Koševa prije desetak godina igrao za ruske i poljske klubove, pregovara o povratku. Kako kaže sportski direktor Senad Merdanović, čini se da će s Hošićem biti sklopljen dogovor.


- S njim smo se načelno dogovorili. Nije još potpisao, ali putovat će s nama na pripreme - kaže Merdanović.


On dodaje da klub u planu ima još nekoliko igrača, ali da je njihov dolazak upitan zbog teške finansijske situacije. Ekipa Sarajeva danas putuje na prvu fazu priprema u Vitez, gdje će se zadržati sedam dana. U ponedjeljak će bordo tim saznati ime protivnika u drugom pretkolu Evropske lige.


Damir Hadžić ostaje


Damiru Hadžiću, kojeg su navijači Sarajeva izabrali za najborbenijeg igrača u prošloj sezoni, istekao je ugovor na kraju protekle sezone, ali čini se da će, na radost poklonika tima, ovaj fudbaler ostati na Koševu. Iako je imao nekoliko opcija za odlazak u inozemstvo, Hadžić je s Upravom dogovorio produženje saradnje, koja bi uskoro trebala biti potpisom ozvaničena.