Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

23.06.2009.

Janjoš: Moglo je i bolje i gore

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš vijesti iz Niona čekao je u Vitezu, gdje se ekipa priprema za narednu sezonu.  Strateg bordo tima bio je više nego zbunjen. U toku žrijeba dobio je tri različite informacije, a kada je potvrđeno da će ekipa s Koševa igrati protiv pobjednika duela između Spartaka iz Trnave i Intera iz Bakua, Janjoš u prvi mah nije znao šta bi rekao.


- Ako bih mogao birati, najbolje bi bilo da nam je ostala ona prva verzija koja je došla do mene, s danskim Randersom ili Linfildom iz Sjeverne Irske, ali šta da se radi. Nismo birali nego smo dobili protivnika. Moglo je i bolje, ali i gore. Sada je teško bilo šta reći jer ne poznajem nijednu od ove dvije ekipe. Nastojat ću otići i pogledati utakmicu ta dva tima i na licu mjesta vidjeti kakvi su na djelu - kaže Janjoš.


Spartak je osnovan 1923. godine i jedan je od najuspješnijih slovačkih kolektiva. Čehoslovačku titulu i kup osvajao je po pet puta. U Evropi je najveći uspjeh napravio 1969. godine, kada je bio u polufinalu Kupa šampiona, a u četvrtfinalu je igrao 1973. i 1974.  Sezonu je završio na trećem mjestu na tabeli. Igra na stadionu kapaciteta 18.448 mjesta, vodi ga Karolj Peče (Karol Pecze), a od fudbalera, najpoznatiji nam je srbijanski golman Ivica Kralj. Inter Baku je osnovan tek 1997. godine, a osvojio je jednu azerbejdžansku titulu. Prošle sezone u drugom pretkolu Lige prvaka eliminirao ih je beogradski Partizan (1:1, 0:2).