Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

23.06.2009.

Konsolidacija FK Željezničara primarni cilj nove uprave

Novoimenovani predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Sabahudin Žujo na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je primarni cilj konsolidacija kluba i stvaranje uslova za dobre rezultate, čime će se vratiti sponzori i publika.  Žujo je predstavio najbliže saradnike i novo Predsjedništvo, koje će brojati 23 člana. Prva sjednica novoizabranog Predsjedništva bit će održana u utorak u 18 sati, kada bi i zvanično Amar Osim trebao stupiti na funkciju šefa stručnog štaba, umjesto dosadašnjeg trenera Demira Hotića.


- Amar Osim još uvijek nije imenovao svoje najbliže saradnike, a u kombinaciji je Milomir Odović. Pitanja kao što je izgradnja stadiona, privatizacija i slično za novo rukovodstvo bit će u drugom planu", istakao je Žujo.


Osim je već vodio tim Grbavice u periodu od 2001. do 2004. godine, kad je Željezničar osvojio dva naslova prvaka BiH, kao i dva nacionalna Kupa. Prozivka igrača Željezničara i početak priprema trebala bi biti obavljena 26. jula, a trenažni proces mogao bi biti obavljen na Kupresu. Žujo je najavio i pregled kompletne dokumentacije. Poslovne knjige bit će otvorene 1. jula, nakon čega bi mogla uslijediti i revizija određenih ugovora.