Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.06.2009.

Edin Džeko: Subota je dan D

Naredna subota će biti dan D za Edina Džeku, koji će se, zajedno sa svojim zastupnicima Irfanom Redžepagićem i Alenom Augustinčićem, susresti s trenerom Volfsburga Arminom Vehom i čelnicima kluba te razgovarati o budućnosti našeg napadača.

 

                                   Veliki pritisak

 

- Pritisak na Džeki je ovih dana velik i zaista sve što se piše i govori, malo ima veze sa stvarnim stanjem. Tokom vikenda ćemo razgovarati o svim pojedinostima. Nije tajna da Džeko želi karijeru nastaviti u Milanu, mada ne bi imao ništa protiv ostanka u Volfsburgu - rekao nam je Redžepagić i dodao:

 

- Nakon tih razgovora, znat će se gdje će Edin igrati iduće sezone. Želja nam je da sve bude korektno i na obostrano zadovoljstvo.

 

Igrač kojeg Milan pod svaku cijenu želi ovog ljeta dovesti u svoje redove broji posljednje dane odmora u Sarajevu. I on željno iščekuje susret sa čelnicima Volfsburga.

 

- Ne bih htio ništa prejudicirati, ali očekujem da razgovor bude otvoren i konstruktivan. Nisam se do sada izjašnjavao o svojim željama, jer ću to prvo reći čelnicima Volfsburga, s kojim imam ugovor do 2011. i nisam želio ništa raditi što nije u dogovoru s klubom - rekao nam je Džeko.

 

                                   Ishod razgovora

 

I jučer je, inače, naš as bio udarna vijest evropskih medija. "Džeko želi u Milan i to će reći Volfsburgu", naslov je na prvoj strani "Gazzette dello sporta". Ipak, za to ostaje da sačekamo subotu i ishod razgovora u Volfsburgu.

 

                        Podrška novom rukovodstvu Željezničara

 

Edin Džeko nas je zamolio da prenesemo njegovu podršku novom rukovodstvu Željezničara, kluba u kojem je počeo svoju uspješnu karijeru.

 

- Veoma mi je drago što su se u klub vratili ljudi poput Sabahudina Žuje, Amara Osima, Suada Zeljkovića i drugih. Mislim da je to pravi pogodak. Nadam se da će se Željezničar brzo vratiti u vrh bh. nogometa, gdje mu je i mjesto - rekao je Džeko.