Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.06.2009.

Spartak je favorit protiv Intera

Iako su prošla tek dva dana otkako je Sarajevo voljom žrijeba u Nionu saznalo imena potencijalnih protivnika u drugom pretkolu Eurolige, trener bordo tima, Mehmed Janjoš, već se bacio na analizu slovačkog i azerbejdžanskog predstavnika, Spartaka iz Trnave, odnosno, Intera iz Bakua. Podsjećamo, tim s Koševa igrat će protiv pobjednika meča između ova dva tima, koji svoje susrete igraju 2. i 9. jula.

 

- Za ovo malo vremena uspio sam da prikupim koliko - toliko informacija o ekipama protiv kojih bi mogli igrati. Mislim da smo bliži ekipi Spartaka koja je, po meni, mnogo kvalitetnija od Intera i mislim da će proći dalje. To je tim s bogatom tradicijom koji je, koliko znam, po pet puta osvajao prvenstvo i Kup bivše Čehoslovačke. Ovo prvenstvo su završili na solidnoj trećoj poziciji. Imaju dobar tim, a jedan od njihovih glavnih aduta je, svima nama dobro poznato ime, srpski golman veteran Ivica Kralj. Ja ću vjerovatno otputovati ili u Slovačku ili u Azerbejdžan, da pogledam jednu od njihove dvije utakmice - kaže Janjoš.

 

S druge strane, ekipu Intera poznaje nešto slabije.

 

- Znam da Inter ima prilično mladu ekipu s nekoliko Brazilaca u timu. Iako mladi, veoma su talentovani i tehnički potkovani. U Azerbejdžanu rade dva naša trenera, Kemal Alispahić i Almir Hurtić, koji će za nas preuzeti ulogu "skauta" - rekao nam je Janjoš.

 

Ekipa će u Vitezu ostati do petka, kad se nakratko vraća u Sarajevo, a onda će ponovo u Vitez na drugi dio priprema.

 

                                   Nikitović trenira

 

Stoper Sarajeva Vladimir Nikitović, nakon višemjesečne rehabilitacije, ponovo trenira s ostatkom ekipe u Vitezu, doduše nešto lakšim tempom. Njegov nastup u Euroligi je pod znakom pitanja. Veznjak Faruk Ihtijarević, koji je nedavno slomio jagodičnu kost, tek danas bi trebao na operaciju. Pored njih dvojice od ranije je povrijeđen napadač Alen Škoro. Stoper Dženan Hošić od prošle nedjelje trenira sa ekipom, ali još uvijek ništa nije potpisao. Napadač Alen Avdić, kaže da je bio u kontaktu sa klubom, te da od eventualnog dogovora nema još ništa.

 

                                   Turković na čekanju

 

Uprava Sarajeva poprilično je spora kada treba dovesti pojačanja ili isplatiti plaće, ali kad treba nekoga kazniti, djeluje vrlo efikasno. Posljednja žrtva bio je ljubimac navijača Almir Turković. Zeka je i dalje je pod suspenzijom, koju je zatražio sportski direktor Senad Merdanović, a brzinom svjetlosti potpisao direktor Nihad Baljak.- Uložio sam žalbu, sad moram čekati oko sedmicu dana na odgovor. Kako god, ja ću danas ili sutra (srijeda) otići u Vitez, da malo obiđem igrače - kazao nam je jučer Turković.