Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.06.2009.

Amar Osim dobio četverogodišnji mandat

Novo Predsjedništvo FK Željezničar sinoć je održalo svoju prvu sjednicu. Najznačanija informacija je da je dosadašnji šef stručnog štaba Demir Hotić razriješen dužnosti, a jednoglasno je pružena podrška novom menadžeru kluba Amaru Osim. Trofejni trener Željezničara je za svoje pomoćnike izabrao Dinu Đurbuzovića, Almira Memića i Adnana Gušu, te napomenuo da razmišlja o priključivanju još jednog trenera svom stručnom štabu.


 - Sa treninzima ćemo početi 26. juna. Igrački kadar je za sada ovaj koji imamo. Prvo moramo vidjeti koliko novca imamo i koliko nam treba za pripreme, pa ćemo govoriti o tome kakva nam pojačanja trebaju. Od novca zavisi i odlazak na pripreme. U Sarajevu nemamo neke uslove, ali ako ne bude bilo novca za odlazak onda ćemo se skrpiti ovdje - rekao je Osim.


Predsjednik Kluba Sabahudin Žujo nas je informisao da su formirane dvije radne grupe koje do četvrtka, kada će nastaviti sjednica Predsjedništva, imaju zadatak da naprave finansijsku projekciju za juli.


 - Moramo hitno obezbijediti sredstva za pripreme i pojačanja. Zatim imamo obaveze prema igračima, a odmah će nam doći i plate novog trenerskog osoblja. Ubrzano će se raditi na pripremi šestomjesečnog obračuna i reviziji bez prozivanja ikoga. Želimo saznati stvarno stanje kako bi mogli nesmetano krenuti sa poslom kojeg ima mnogo - kaže Žujo.