Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.06.2009.

Smajlagić: Moglo je i bolje, ali i gore

- Momčadi koje se nalaze u našoj grupi nisu atraktivne, ali sigurno spadaju u vrh evropskog rukometa, no sve u svemu moglo je i bolje i gore“, rekao je trener Bosna SO Irfan Smajlagić nakon sinoćnjeg žrijebanja u Beču te dodao:

 

- Činjenica je da su Veszprem, Lowen i Chambery iz samog vrha evropskog rukometa, ekipe o kojim ne treba trošiti previše riječi, no možda i nisu toliko atraktivni kao neke klubovi iz Njemačke i Španije. Najvjerovatnije da će pomenute tri ekipe voditi borbu za sami vrh, a što se tiče Gorenja, ono je samim naslovom prvaka u Sloveniji potvrdilo da ima izuzetnu kvalitetu.


Na pitanje može li se očekivati borba za četvrtu poziciju koja bi našeg aktuelnog šampiona odvela u osminu finala Lige prvaka, trener Bosna SO za zvaničnu internet stranicu kluba je rekao:


- Koliko god ovi protivnici izgledaju jako, ja očekujem da mi budemo vrlo neugodni. Međutim, još uvijek je rano govoriti o svemu jer treba sačekati prelazni rok. Sigurno je da će ekipe iz naše grupe, kao i naš klub, nakon ljetne tržnice promijeniti „krvnu sliku“ i tek nakon okončanja prelaznog roka moći ćemo se upuštati u konkretnije komentare.