Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.06.2009.

Dragan Jović : Nadam se da više neće biti odlazaka

Iako je Dragan Jović uoči utakmice protiv Zagreba, prve u pripremama za novu sezonu, izjavio da rezultat neće biti u prvom planu, visok trijumf (4:1) našeg prvaka ipak je odjeknuo, još više iz razloga jer su Mostarci već do poluvremena postigli sva četiri pogotka. No, najzanimljivije od svega je činjenica da je Jović na teren poslao sastav koji je prvi put igrao zajedno, sastav bez Melhera, Džidića, Nikolića, Muse, Žižovića, Serdarušića i Đurića.

 

- Tom provjerom smo zaključili boravak na Kupresu gdje smo, usprkos lošem vremenu, imali odlične uvjete za rad. Neki igrači su pokazali da se na njih može ozbiljno računati, ali isto tako je činjenica da neki u ovom trenutku nemaju kvalitetu potrebnu Zrinjskom. Njima će se reći da potraže sredinu u kojoj će napredovati, izjavio je Jović koji je jučerašnji slobodan dan iskoristio za odlazak u Travnik.


U dresu Zrinjskog protiv Zagreba su debitirali Adnan Hadžić, Ivan Rezdeušek i Pavle Sušić, no ovaj posljednji nije se dugo zadržao na terenu zbog ozljede.


- Hadžić je na vratima bio dosta siguran, Rezdeušek je pokazao kvalitetu u defanzivnoj igri, dok još mora poraditi na igri prema naprijed. Sušić je igrao premalo za neku ocjenu, ali je on kroz treninge pokazao da se radi o igraču od kojeg bi trebali imati koristi u budućnosti.


Ždrijeb u Nyonu i dalje je glavna tema među simpatizerima mostarskog kluba, a ni nekoliko dana nakon istog Jovićevo razmišljanje nije se promijenilo o protivniku kojeg je Zrinjski dobio.


- Slovan je dobar ždrijeb za nas. Naravno, radi se o kvalitetnom klubu, klubu koji će imati ulogu favorita, ali klubu koji nije bio u skupini onih najjačih koji su nas mogli zapasti. S kvalitetama slovačkog prvaka tek se upoznajem, a uskoro ćemo imati i videozapise nekih njihovih utakmica. Sigurno da ćemo ih do prve utakmice dobro snimiti.


Tema broj 2 među navijačima je igračka križaljka, a za sada se najviše priče troši na igrače na koje Jović neće moći računati.


- Nisam od onih koji gledaju u retrovizor. Želim gledati samo prema naprijed, kratko kaže Jović, koji ipak priznaje da momčad još uvijek nije iskristalizirana.


- Znamo koje su nam pozicije deficitarne i za iste tražimo ciljana pojačanja, a ja vjerujem da će klub ta pojačanja uspjeti dovesti. Isto tako, nadam se da odlazaka više neće biti, ali ako ih bude, onda ćemo se morati prilagoditi novonastaloj situaciji, završio je Jović.


Prošlog četvrtka Ante Serdarušić izjavio je da će se do 25. lipnja znati odlazi li u inozemstvo, što znači da bi se danas definitivno trebalo znati ostaje li u Zrinjskom.


- Nadam se da će nam se Serdarušić danas priključiti te da će u sljedećoj sezoni nositi dres Zrinjskog, kratko je kazao Jović.


Serdarušić je u utorak bio na Kupresu, gdje je s tribina gledao kako Zrinjski pobjeđuje Zagreb.


Velibor Đurić u Poljskoj?


Situacija oko Velibora Đurića poprima neozbiljne tonove. Prošle sezone jedan od najboljih igrača Zrinjskog navodno je trebao potpisati za belgijski St. Truiden, ali čini se da od Đurićevog prelaska u taj klub neće biti ništa. Prema nepotvrđenim informacijama, Đurić se nalazi u – Poljskoj!


Nikolić uzeo ispisnicu


Ime Staniše Nikolića prvo je koje se našlo u rubrici “otišli”. Glavni tajnik Zrinjskog Darko Marić potvrdio je da je Nikolić uzeo ispisnicu, a njegov novi klub bit će slovačka Dunajska Streda. Nikolić je u Zrinjski došao prije tri godine iz tuzlanske Slobode, a zanimljivo da je u svakoj sezoni bio najstandardniji igrač mostarskog kluba.


Sutra prema Vitezu


Nogometaši Zrinjskog u utorak su zaključili pripreme na Kupresu, ali samo će danas trenirati u Mostaru budući da će se već sutra zaputiti prema Vitezu. Tamo ih u subotu i nedjelju očekuje nastup na turniru na kojem, osim domaćina, nastupaju još Čelik i Šibenik. Zrinjski u subotu igra protiv Zeničana.