Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.06.2009.

"Rosoneri" pripremaju posljednju ponudu za Džeku

U Milanu sa nestrpljenjem čekaju ishod sutrašnjeg sastanka koji će naš as Edin Džeko sa svojim zastupnicima Alenom Augustinčićem i Irfanom Redžepagićem imati sa čelnicima Volfsburga i trenerom "Vukova" Arminom Vehom. Italijanski mediji javljaju kako Milan priprema posljednju ponudu za Džeku i nada se da će Volfsburg pristati da proda najboljeg igrača Bundeslige u prošloj sezoni.


- Vjerujem da će razgovori biti otvoreni i konkretni. Reći ćemo svoje mišljenje i zahtjeve te saslušati šta nam imaju reći predstavnici Volfsburga. Očekujem da ćemo sve riješiti na obostrano zadovoljstvo - rekao nam je Irfan Redžepagić.


U subotu će, prema navodima italijanskih medija, u Volfsburg otputovati i potpredsjednik Milana Adrijano Galijani (Adriano Galliani) kako bi izvršio dodatni pritisak na čelne ljude njemačkog prvaka. Njegovu izjavu prenijeli su jučer brojni inozemni mediji:


- Tražimo napadača i naš prvi cilj je Edin Džeko. On je igrač Volfsburga i oni imaju pravo da ga zadrže, čak i nakon što je Džeko potvrdio da je njegova želja da igra za Milan. Iz iskustva znam da je teško zadržati igrača čija je želja da ode. Ako se ne uspijemo dogovoriti, okrenut ćemo se Luisu Fabijanu (Fabiano) i Emanuelu Adebajoru (Adebayor), koji su u ovom trenutku samo alternative - kazao je Galijani.


Inače, Volfsburg je počeo pregovore sa Mančester sitijem u vezi sa transferom bugarskog reprezentativnog napadača Valerija Božinova (Bojinov), što bi dalo nagovijestiti da čelnici njemačkog prvaka traže zamjenu za Džeku.


                                   Emir Spahić pred ugovorom za Monpelje


Proteklih dana bilo je mnogo govora o budućem klubu kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića. Selektor Miroslav Blažević rekao je nedavno za naš list kako zna da postoje ozbiljne ponude Monpeljea, Kelna i Bazela. Spahić je ovih dana u Monpeljeu i pregovara o transferu u redove novog francuskog prvoligaša.

 

- Još nisam potpisao ugovor. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana. Blizu smo dogovora, ali saradnja neće biti na dug period. Vjerovatno ću potpisati na jednu godinu, a tek ćemo poslije vidjeti hoćemo li produžavati saradnju.


Grad je predivan, zaljubio sam se na prvi pogled. Klub je nedavno preuzeo jedan francuski bogataš, koji želi napraviti respektabilnu ekipu, koja neće imati prolaznu epizodu u francuskoj eliti - prenosi Spahićeve riječi portal Sportsport.