Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

26.06.2009.

Ćiro: Begović dolazi na naredno okupljanje

Golman engleskog premijerligaša Portsmoutha, Trebinjac Asmir Begović, pojaviće se na narednom okupljanju fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdio je za SportSport.ba selektor bh. nacionalnog tima Miroslav Blažević. Nakon što se njegovo ime pojavilo na spisku fudbalske A reprezentacije Kanade za predstojeći Golden kup, postojala je šansa da Begović bude zauvijek izgubljen za bh. državni tim. Međutim, na svu sreću, do toga neće doći.

 

- Pričao sam sa Asmirom i rekao mu da ga želim vidjeti na golu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Rekao mi je da mu je potrebno neko vrijeme da razmisli, te me nazvao nekon dan, dva i kazao kako će biti ponosan što će nositi nacionalni dres reprezentacije BiH tako da ga očekujem da se pojavi na narednom okupljanju reprezentacije, rekao je Ćiro.


- Asmira još uvijek nisam gledao uživo na djelu, ali sam dobio provjerene informacije od mlađeg Kranjčara (Niko op.a.), koji mi je rekao da se radi o vrhunskom golmanu, dodao je Ćiro.


Osim Begovića, novim pravilom FIFA-e otvorila se mogućnost i još nekim mladim fudbalerima da obuku dres A reprezentacije, iako su nastupali za mlađe selekcije drugih država.


- Pratim sve potencijalne kandidate i ima tu zaista zanimljivih igrača, ali za sada samo je Begović pozvan u A tim, a za ostale ćemo još vidjeti, zaključio je selektor fudbalske reprezentacije BiH.