Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.06.2009.

Konkretnija priča tek od iduće sedmice

Pred nešto više navijača na južnoj tribini stadiona Grbavica nego li na nekim utakmicama prošle sezone, 28 igrača i četiri golmana pojavila su se u petak pred stručnim štabom i čelnicima Željezničara. "Plavi" su zvanično, dočekani aplauzom, počeli pripreme za novu sezonu. Šef struke Amar Osim, sa saradnicima Dinom Đurbuzovićem, Almirom Memićem, Adananom Gušom i Dželaludinom Muharemovićem, uz prisustvo predsjednika Sabahudina Žuje, prvo je u "plavom salonu" porazgovarao sa prisutnim novinarima, a potom izašao na travnjak.

 

- Malo je toga konkretnog što mogu reći ovih dana, iz prostog razloga jer još nisam upoznat sa kompletnom situacijom kada je igrački kadar u pitanju - kazao je Amar Osim.

 

O pojačanjima, te neminovnim kresanjem prilično širokog spiska igrača, Osim je kazao:

 

- Imena pojačanja nemam, a pozicije na kojima mi pojačanja trebaju još ne znam, iz prostog razloga jer nemam uvid u kvalitet igrača kojima trenutno raspolažem. O svemu ću znati mnogo više nakon dva, tri treninga - kazao je Osim.

 

Bilo pojačanja ili ne, ono što je sigurno jeste da ekipa već u srijedu ide van Sarajeva. Kako sada stvari stoje, u Međugorje.

 

- Obavezno. Dole ćemo ostati osam dana, potom 11. jula idemo na turnir u Slavonski Brod, gdje ćemo igrati protiv Croatie iz Sesveta, Cibalije i zagrebačke Lokomotive.

 

Što se tiče očekivanja za narednu sezonu, Amar Osim je bio kratak i poprilično jasan:

 

- Pa, da bude bolje nego prošle sezone!

 

Nakon laganog i opuštenog razgovora s novinarima, odrađen je lakši trening. I, umalo da zaboravimo, ništa od halve! Osim Đurbuzovića i Osima, u "dolini" se u petak pojavilo još nekoliko likova s brkovima, ali među njima nismo prepoznali bivšeg trenera Željezničara Demira Hotića, koji je nekoliko dana ranije u medijima najavio dolazak na prozivku!

 

Bekrić ima ugovor

 

Status Samira Bekrića, koji je jučer trenirao sa ekipom, i njegov eventualni odlazak s Grbavice, Osim je prokomentirao:

 

- E, to sam se malo raspitao, i rekoše mi da Bekrić ima ugovor sa Željom još dvije godine. To je ono što ja znam - kazao je Osim ne želeći špekulisati o tome je li veznjak "plavih" bliži odlasku ili ostanku na Grbavici.