Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.06.2009.

Slobodu napustio i Muhamed Omić

Muhamed Omić je još jedan igrač koji je spakovao kofere i odselio sa Tušnja. Tuzlansku Slobodu već je napustilo nekoliko standardnih prvotimaca a posljednji u nizu je i Muhamed Omić. Da bi dobio ispisnicu, upravi kluba morao je oprostiti dug u iznosu od 3000 KM....


- Došlo je i do određenog zasićenja, imam osjećaj da se ovdje više cijene igrači sa strane nego domaći. Na moj zahtjev da dobijem slobodne dokumente uprava je pozitivno odgovorila i sada sam slobodan igrač. Odrekao sam se dijela duga, a očekujem da mi ostatak bude isplaćen u roku od 30 dana. Još ne znam gdje ću nastaviti karijeru, a moja je želja da se okušam negdje u inozemstvu. Već sada imam ponude da razgovaram sa dva naša premierligaša, izjavio je sada već bivši desni bočni Slobode za Dnevni avaz.


Rubrika odlasci je već sada u tuzlanskom klubu znatno popunjena, osim Omića, klub za Tušnja su napustili i Jahić, Tosunović, Mikelini, Prodanović, Mujkić, Elmir Kuduzović te Samir Kuduzović koji je najavio okončanje karijere. Sakib Malkočević, šef stručnog štaba tuzlanskog tima, će u ponedjeljak na Tušnju izvršiti prozivku igrača na koje računa pred nadolazeću sezonu premier lige BiH.