Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.06.2009.

Mamić za Pandžu platio 300.000 eura

Juniorski nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dalibor Pandža od jučer je igrač zagrebačke Lokomotive, člana Prve hrvatske nogometne lige (HNL). Mladi napadač Sarajeva (rođen 23. marta 1991. godine) potpisao je sedmogodišnji ugovor sa sestrinskim klubom Dinama. Ljudi iz FK Sarajevo dogovorili su posao sa Zdravkom Mamićem, izvršnim dopredsjednikom zagrebačkog Dinama, koji je prepustio igrača Lokomotivi, objavili su hrvatski mediji. Ovu vijest potvrdio nam je i potpredsjednik Sarajeva Mensud Bašić.

 

Partnerski odnosi


- Mi smo već duže vrijeme bili u razgovorima sa gospodinom Zdravkom Mamićem i radili na Pandžinom transferu. Danas (petak, op. a.) u Zagrebu je potpisan ugovor sa Lokomotivom, koji ima partnerske odnose sa Dinamom. Pandža će igrati naredne sezone u ovom klubu i, ako se dokaže, onda će već sljedeće sezone nastaviti karijeru u Dinamu - kazao nam je Bašić.


Potpredsjednik Sarajeva rekao nam je da nije tajna koliko će novca inkasirati bh. premijerligaš na ime odštete. 


Dobar posao


- Sarajevo će za Pandžu dobiti 300.000 eura obeštećenja. Vjerujemo da smo napravili dobar posao, jer je to lijep iznos, pogotovo ako se zna da je riječ o mladom igraču koji je još junior. Ovo nam je i putokaz kako da radimo u narednom periodu. FK Sarajevo će posvetiti maksimalnu pažnju omladinskom pogonu. S obzirom na to da smo sa Dinamom uspostavili dugoročnu saradnju, ako Pandža osvjetla obraz našeg kluba, njegovim stopama uskoro bi mogli poći Čomor, Dupovac, Čampara ili neko drugi iz našeg omladinskog pogona - dodao je Bašić.


Dogovoren meč Sarajeva i Dinama


- Za vrijeme boravka ovdje, u Zagrebu, direktor našeg kluba Nihad Baljak i ja imali smo konstruktivan sastanak sa Zdravkom i njegovim bratom Zoranom Mamićem. U sklopu saradnje dva kluba dogovorili smo da Sarajevo i Dinamo odigraju prijateljsku utakmicu, a meni je dato na raspolaganje da odredim mjesto i termin. Najvjerovatnije će to biti u Sarajevu za vrijeme jedne od prvenstvenih pauza zbog nastupa reprezentacija. Narednog mjeseca Mamić će doći u naš grad i biti gost FK Sarajevo, a tada bi se možda moglo znati više detalja - kazao nam je Mensud Bašić u telefonskom razgovoru iz Zagreba.