Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.06.2009.

Vaterpolisti Bosne pobjednici turnira u Rijeci

Pobjedom nad ekipom Jadrana od 11:10 vaterpolisti sarajevske Bosne osvojili prvo mjesto na turniru u Rijeci (Kostrena).

 

Nakon dva dana i tri utakmice vaterpolisti sarajevske Bosne su zabilježili tri pobjede i osvojili prvo mjesto na međunarodnom turniru u Rijeci. Nakon pobjeda nad ekipama VK Crikvenica (17:11) i VK Pula (14:9) u borbi za prvo mjesto naši vaterpolisti savladali su ekipu Jadrana iz Kostrene sa 11-10.


U odličnoj utakmici, pred prepunim plivalištem u Kostreni studenti su odlično otvorili utakmicu i poveli 6:1, ali ipak domaćini su smogli snage i doveli utakmicu u rezultatsku neizvjesnost u zadnjoj četvrtini. Ipak zahvaljujući odličnim odbranama golmana Ermina Bande ali i golovima u odlučujućim trenucima ponajboljeg igrača Ervina Babića (4 gola) naši momci su uspjeli sačuvati stečenu prednost i na veliko iznenađenje svih prisutnih pobjediti domaćina i osvojiti prvo mjesto na turniru. Kompletan turnir je protekao u odličnoj organizaciji VK Jadran Kostrena, kao i u fer i sportskom duhu i nadmetanju svih učesnika.


U toku turnira VK Bosna je stupila u kontakte i dogovorila saradnju sa nekoliko klubova sa Istre i Kvarnera, sa posebnim fokusom na rad sa mlađim kategorijama.