Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

29.06.2009.

Dragan Matić odlazi iz Gradačca

Navijačka grupa "Zmaj" organizirala je oproštajnu utakmicu Zvijezdinom napadaču Draganu Matiću, koji je, nakon četiri godine, napustio ekipu iz Gradačca. Pred skoro 300 gledalaca revijalnu utakmicu odigrali su nogometaši Zvijezde i selekcija Zmajeva (4:1). Matić je od navijača dobio na poklon bakrorez sa motivima Gradačca, a od Zvijezde dres sa brojem 17, u kojem je postigao četiri premijerligaška gola.


- Hvala navijačima na ovom lijepom gestu. Igrao sam u mnogim klubovima, ali vrijeme provedeno u Gradačcu bilo je, zaista, prelijepo. Osjećao sam se kao da sam ovdje rođen. Porodičan sam čovjek i poželio sam da budem bliže kući. Vraćam se u Loznicu. Imam podnuda za nastavak karijere, a upisao sam trenersku školu za B-licencu tako da sigurno ostajem u fudbalu - kazao je Matić, koji je u Zvijezdu došao još kada je ovaj klub igrao u Drugoj ligi Federacije BiH.


Iako susret nije imao rezultatski značaj, treba istaći da su golove za Zvijezdu postigli Amir Hamzić, Nermin Huseinbašić i dva Armin Delić, dok je Dragan Matić iz penala postigao počasni pogodak za Zmajeve.