Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

29.06.2009.

Sastav slabiji samo 2005.

S kakvom će momčadi Dragan Jović morati tražiti iznenađenje protiv Slovana definitivno će se znati 9. srpnja kada Zrinjski u sjedište UEFA mora poslati popis igrača za prve dvije europske utakmice, a deset dana prije tog roka naš prvak izgleda dosta – skromno. U odnosu na sastav iz prošle sezone, dakle sastav koji je mostarskom klubu donio drugu titulu, sigurno je da Jović neće moći računati na tri vrlo važna igrača – Stanišu Nikolića (prešao u Dunajsku Stredu), Velibora Đurića (Widzew) i Mladena Žižovića (ozlijeđen).

 

Gotovo sigurno će morati prekrižiti i četvrtog – Antu Serdarušića (istekao ugovor), ali i Damira Džidića koji nije imao veliku minutažu prošle sezone, ali koji bi sigurno imao svoje mjesto u sastavu da nije ozlijeđen.


Tko su alternative za ove igrače? Trenutačno se u rubrici “došli” nalaze samo tri imena i to igrača koje još uvijek ne možemo karakterizirati pojačanjima – vratar Adnan Hadžić (Rudar) i Pavle Sušić (Radnik) su došli iz niželigaša, dok je 19-godišnji Ivan Rezdeušek igrao za Posušje. Možda se dovođenje ova tri igrača pokaže kao pun pogodak, ali danas su oni tek potencijal. Od njih trojice najbliži prvom sastavu trenutačno je ofenzivni veznjak Pavle Sušić, 21-godišnjak koji se u budućnosti možda pokaže kao prava zamjena za Đurića, ali ovo “u budućnosti” je ključno. Za napraviti iznenađenje protiv Slovana Zrinjskom su potrebna pojačanja s iskustvom, a takvih Jović još uvijek nema na raspolaganju.


Bilo kako bilo, pred Zrinjskim je ovog ljeta peti nastup na međunarodnoj sceni, a momčad je skromnije izgledala samo 2005., također uoči kvalifikacija za Ligu prvaka, kada je doživljen debakl protiv luksemburškog F91. Ostaje da se vidi hoće li se nešto promijeniti u danima pred nama...


Damir Džidić : Nemoguće je da budem spreman za Slovan


Na početku priprema izgledi da Damir Džidić bude spreman za prve dvije europske utakmice bili su mali, a danas su nikakvi. Podsjetimo, Džidić je teško stradao u prvenstvenoj utakmici protiv Željezničara koja se igrala prije više od dva mjeseca – 22. travnja.


- Nemoguće je da budem spreman za Slovan. Još uvijek radim individualno, a liječnici ne žele prognozirati kada ću moći trenirati punim intenzitetom. Činjenica je da ide na bolje, bolovi su sve manji, ali ne znam kada ću biti potpuno spreman, izjavio je Džidić.


Jović bez očitovanja o Glogovcu


Nakon pobjede protiv Zagreba (4:1) Zrinjski je u subotu u svojoj drugoj pripremnoj utakmici pobijedio Čelik (1:0). Protiv Zeničana u dresu Zrinjskog zaigrao je i Siniša Glogovac, no Jović se nije želio očitovati o igri ovog braniča.


- Bilo bi neozbiljno da donosim sud nakon samo jedne utakmice i to utakmice u kojoj smo dosta kombinirali, izjavio je Jović.