Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

29.06.2009.

Dalibor Pandža: Moja želja je reprezentacija BiH

Dalibor Pandža je mladić koji je u svojoj debitantskoj sezoni Premier lige BiH na sebe navukao pažnju brojnih skauta te nakon samo jedne odigrane sezone otišao je u novog hrvatskog prvoligaša Lokomotivu. Zdravko Mamić, njuškalo za talentovane igrače ga je doveo u redove Lokomtive kako bi Pandža u budućnosti mogao nositi dres zagrebačkog Dinama.


Nakon što je ekspresno napustio Premier ligu ne sumnjamo ni u to da će Pandža za vrlo kratko vrijeme obući dres zagrebačkih modrih. Dalibor Pandža pristao je govoriti za naš portal nakon potpisanog ugovora...


Kakav je bio vaš prvi dojam nakon dolaska u Lokomotivu?


- Svime ponuđenim sam prezadovoljan, posebno sam zahvalan Zdravku Mamiću koji me je i doveo ovdje, pružio mi šansu da igram u Lokomotivi. Svi su me dočekali na jedan lijep način. Ja se nadam da ću se brzo uklopiti u ekipu a u dogledno vrijeme preći i u Dinamo.


Šta vam je rekao Zdravko Mamić kada ste potpisali ugovor?


- Bio je to jedan opušten razgovor, kako sam već rekao on je i više nego zadovoljan, a istakao je da zadovoljstvo posebno iz razloga jer me preoteo Hajduku.


Kako kaže, ne boji se konkurencije u napadu Dinama...


- Nadam se brzom prelasku u Dinamo, a ko igra u napadu to zaista nije bitno. Vidjeli smo da su doveli i Papadopulosa, tu je i Mandžukić, Sivonjić, Tadić... Ja vjerujem u sebe i mislim da radom mogu izboriti status prvotimca.


Pandža nam je otkrio da se nada skorijem pozivu selektora Blaževića...


- Dobro, ja sam mlad, na meni je sad da se dokažem, uvijek mi je velika želja bila nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ne obazirem se mnogo na priče kao da ću zaigrati za Hrvatsku ako budem dobar. Bosna i Hercegovina je moja zemlja, prema tome, tu nema dileme.


Ne žali što je kao mlad napustio Koševo...


- Ne, nije mi žao što sam napustio Koševo kao mlad igrač. Sarajevo je moj prvi tim i za Sarajevo ću uvijek navijati, ali ovo je ono što sam htio da ostvarim, što će mi pomoći u daljem napretku kada je u pitanju moja karijera. Iskoristio bih priliku i pozdravio sve navijače Sarajeva. I ja sam kao mali navijao za Sarajevo i navijat ću uvijek. Hvala svima na velikoj podršci, rekao je Dalibor Pandža budući igrač Lokomotive, a nadamo se u skorije vrijeme i Dinama, za Sportin.ba