Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.06.2009.

Papaz i Savić mijenjaju Prodanovića i Mikelinija

Iako su u ljetnoj pauzi ostali bez nekoliko standardnih prvotimaca iz tabora Slobode ponovo najavljuju borbu za sami vrh tablice. Skupština Slobode je na nedavnom zasjedanju usvojila nacrt budžeta od 1.6 miliona KM, kojeg su mnogi ocijenili veoma ambicioznim. Pred 30-tak nogometaša, na jučerašnjoj prozivci u Rudarskoj 2, najprije je stao predsjednik Salih Šabović.

 

- Srećan sam zbog lanjskog rezultata, najboljeg u poslijeratnoj historiji kluba i tužan zbog činjenice da nam nisu dozvolili da igramo evropske utakmice. I dalje ćemo tražiti odgovornost osoba koje su nam uskratile izlazak na euro - scenu - kazao je Šabović.

 

Treneru Sakibu Malkočeviću, odazvalo se 30 - tak igrača, uglavnom iz juniorskog i kadetskog pogona. Među "crveno - crnima" više nema Mikelinija, Prodanovića, Jahića i Omića. Jučer su se pojavili, ali nisu trenirali, Kasapović i Elmir Kuduzović, dok je iz opravdanih razloga izostao Zoletić. Na "bijeg" s Tušnja spremaju se Tosunović i Mešić, koji je poslije jučerašnjeg treninga otputovao za Sloveniju kako bi potpisao dvogodišnji ugovor sa Rudarom iz Velenja.Kao moguća pojačanja pominju se Senad Mujić, koji je već nosio "devetku" na Tušnju, a potom igrao za Čelik, Orašje i Laktaše. Prazninu u odbrambenim redovima mogli bi popuniti Predrag Papaz (iz češkog Jabloneca) i Zdravko Savić (posljednju sezonu proveo u Slovačkoj).Od klupskog portaparola Nedima Ćudića, saznali smo kako je za sada jedino Admir Ćehajić, iz mioničkog Omladinca, zvanično potpisao jednogodišnji ugovor. Kada je riječ o toku priprema "crveno - crni" će do 10. juna vježbati na Tušnju. Potom slijedi turnir u Čakovcu, dok se destinacija bazičnog dijela priprema još nije odredila.

 

                                   Mešanović u xafsingu

 

Zastupnik SDA u Općinskom vijeću Tuzle Enes Mešanović, dužnost sportskog direktora zamijenit će s radnim mjestom u xafsing službi tuzlanskog premijerligaša. Mešanović je podnio neopozivu ostavku na dužnost sportskog direktora. U posljednje dvije godine klub je u dva navrata izborio plasman u finale Kupa BiH i poziciju u vrhu Premijer lige BiH. Svakako, ima i Mešanovićevih zasluga, koji je obavljajući pomenutu dužnost sakupio i priličan broj kazni, koje je obećao da će platiti iz vlastitog džepa - ali nije. Možda će javno data obećanja ispuniti kroz rad u xafsing službi.