Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.06.2009.

Kamber potpisao za Zalaegerszegi

Bivši prvotimac sarajevskog Željezničara koji je u zadnjih godinu dana igrao za Diosgyori promijenio je sredinu i u naredne četiri godine nosiće dres mađarskog prvoligaša Zalaegersegija. Kamber je još prije mjesec dana, na utakmici između fudbalske A reprezentacije BiH i selekcije Novinara (nastupao za „sedmu silu“) najavio odlazak iz Diosgyorija. I tada je nepominjao da je Zalaegersegi jedan od opcija, a druga je bila Haladaš. Obzirom da je ovaj drugi tim izborio nastup u Evropskoj ligi, Kamberove simpatije tada su bile na strani Haladaša, no priznao je kako Zalaegersegi nudi bolje uslove.  Na kraju se odlučio za četvrtoplasiranu ekipu iz prošle sezone.


- Ovog ljeta u klub je stiglo nekoliko pojačanja i u predstojećoj sezoni biće nam cilj napad na vrh tabele, odnosno na mjesta koja vode u Evropu. Vjerujem da možemo ispuniti zahtjeve klupske uprave, izjavio je Kamber.


Prije dolaska u Željezničar, Kamber je igrao za Remont iz Čačka, te OFK Beograd. U dresu premiejrligaša sa Grbavice bio je jedan od boljih u sezoni 2006/07, a u 41 nastupu postigao je tri gola. Za Diosgyori je odigrao 39 utakmica i pet puta se upisao u listu strijelaca. Za selekciju Novinara je odigrao drugo poluvrijeme protiv našeg A tima (Ćirini zmajevi slavili pobjedu 2:1) i bio je jedan od boljih pojedinaca u drugih 45 minuta utakmice.